Jégkorong-világbajnokság: magyar győzelem Litvánia ellen

Magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott a Kazahsztánban megrendezett divízió I/A világbajnokság harmadik játéknapján. Az előző mérkőzésein látottakhoz képest minden csapatrészben nagy formajavulást mutató magyarok 4-1 arányban bizonyultak jobbnak az erőtlen litván válogatottal szemben.

Nagyszámú magyar szurkolótábor előtt lépett jégre Magyarország válogatottja a kazahsztáni világbajnokság harmadik játéknapján is. A közönség hozta a tőle megszokott formát és a meccs elejétől kezdve űzte-hajtotta az első két fellépésén vereséget szenvedő magyar csapatot, amely meg is hálálta a biztatást – nagy lendülettel vetette bele magát az újabb világbajnoki fellépés küzdelmeibe. 

Némileg megtörte a lendületet Sarauer korai kiállítása, azonban remekül kivédekezte ezt a hátrányt a csapat és a kiegészülés után Bartalis révén meg is szerezte a vezetést (1-0). Tovább tartott a magyar fölény, ami a kapura tartó lövésekben is megmutatkozott. Az újabb emberhátrányból ismét a magyarok jöttek ki jobban: Bartalis klasszis megoldással duplázta meg önmaga és a magyar válogatott góljainak számát (2-0). Még az első szünet előtt újabb két perces büntetést kaptak a magyarok és ezt már nem hagyta kihasználatlanul Litvánia. A baltiak némileg szerencsés módon csökkentettek a különbségen, miután egy kapu mögül visszapattanó korongot nem tudtak kiütni a magyar védők és a Vay Ádámról lecsorgó játékszert Kumeliuskas belőtte (2-1).

A második harmad sem hozott változást, a magyar válogatott továbbra is lendületes, gólratörő játékot mutatott be. Megjött az első emberelőny is, amit Erdélyi Csanád révén ki is használt Magyarország (3-1). A litvánok nem találták a magyar játék ellenszerét és bár időnként próbáltak nyomást helyezni Vay Ádám kapujára, tartósan nem tudtak dominálni. Sőt, a második harmad hajrájához közeledve újabb magyar találatnak örülhetett a lelkes piros-fehér-zöld tábor: Bartalis passzát Sofron értékesítette (4-1). Jól mutatja Magyarország játékbeli fölényét, hogy a középső harmad során háromszor annyit lőtt kapura, mint ellenfele, 18-6 volt a lövések aránya a második húsz percben.

Az utolsó játékrészben maradt a magyar fölény, bár újabb gól nem született. A litvánok továbbra sem tudtak igazán veszélyesek lenni, csupán kapuvasig jutottak, ebből a műfajból pedig Magyarország is bemutatott egyet. Némi izgalmat a mérkőzés végén az hozott, hogy bő másfél perccel a vége előtt Hári János ütésért végleges fegyelmi büntetést kapott. Az ebből kialakult emberelőnnyel sem tudott élni a litván csapat, hiába próbálkoztak 6 a 4 ellen is kapusuk levitelét követően. 

A megérdemelt győzelmet arató magyar csapat legjobbjának Sofron Istvánt választották, folytatás pénteken Szlovénia ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?