Jégkorong: megtáltosodott a Gyergyó, még nem dőlt el a bronzérem sorsa

Hétfőn és szerdán játszotta a román bajnokság bronzcsatájának első két mérkőzését a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói Hoki Klub.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzések általában a „csalódott csapatok csatáját” hozzák. Nem történt ez másként a román bajnokság elődöntőinek vesztesei számára kiírt, harmadik helyért megrendezett páros csata során sem. A székely csapatok első, gyergyói összecsapása hat gólt és vendéggyőzelmet hozott: 4-2 arányban nyert a Sportklub. A kék-fehér csapat szerdán, hazai pályán zárhatta volna le az idényt, ám ehhez még a Gyergyónak is volt egy-két szava, pontosabban két gólja, amire nem érkezett hazai válasz.

Kevés néző, kevés gól Csíkszeredában

Erősen foghíjas lelátók előtt korcsolyáztak ki a jégre a csapatok a szezon utolsó csíkszeredai mérkőzésének kezdésére, jó indulattal félházat jegyezhettünk a bronzcsata második találkozóján. Gyergyóból mintegy húsz piros-fehér hívő érkezett, aki úgy gondolta, még nem lefutott a párharc.

 A csapatok sem tudtak igazán felpörögni az összecsapásra, gyenge iramban kezdődött a bronzcsata második felvonása. Nagyrészt eseménytelenül teltek a játékpercek, jellemzően az váltotta ki a legnagyobb ovációt a nézőtéren, amikor a harmad feléhez közeledve az egyik játékvezető látványosat esett a jégen. Más momentum nem igen adott okot a boldogságra a hazai szurkolóknak szerda este a Vákár Lajos Műjégpálya sokat megélt falai között. Az első harmadban feljegyezhettünk még egy kiállítást, hazai részről Horváth László ült ki kép percre akadályozásért.

A második harmadra harcosabb felfogásban jöttek ki a felek, ám ez nem sokat javított a játék összképén. A Sportklub igyekezett nyomás alatt tartani a Gyergyó kapuját, ám nem sok sikerrel tették mindezt, igaz, háromszor is megcsengették a kapuvasat. A harmad egy-egy kiállítást hozott mindkét oldalon, azonban gól továbbra sem esett. A harmad legfurcsább jelenete a hazai kapu hátánál zajlott le, amikor egy ellene elkövetett szabálytalanságot Rokaly Szilárd egy judós csípődobással torolt meg ellenfelén, igaz, pontok helyett két perces büntetéssel jutalmazták a játékvezetők az egyébként látványos mozdulatsort.

A befejező játékrész nem sok változást hozott, gyötörték egymást a felek becsülettel, szép játékot azonban továbbra sem láthattunk. Aztán a 47. percben megtört a jég, Csergő Hunor a jobb oldalról nagy erővel meglőtt korongja vágódott a hazai hálóba (0-1). Próbálkozott becsülettel a Sportklub, ám ezen az estén semmi sem sikerült. Sikerült viszont a Gyergyónak még egy gólt szereznie: a lekorcsolyázó Onodi árván hagyott kapujába az utolsó percben a gyergyóiak közönségkedvence, Vorobyev talált be (0-2).

Győzött tehát a Gyergyói Hoki Klub, kiegyenlítve ezzel a harmadik helyért két zajló párharcot. A két győzelemig tartó bronzcsata mindent eldöntő összecsapása csütörtökön 18:30-kor lesz Gyergyószentmiklóson. Érdekes, hogy a gyergyószentmiklósi összecsapás lesz a Sportklub 100. tétmérkőzése a szezon során.

A román bajnoki finálé összesített állása szintén 1-1: a párharc első mérkőzésén a Galaci CSM hazai pályán legyőzte a Brassói Coronát, a második összecsapást pedig hosszabbítás után megnyerték a vendég sárga-kékek. A három győzelemig tartó döntő pénteken és szombaton Brassóban folytatódik.

Román jégkorongbajnokág, rájátszás a 3. helyért
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói Hoki Klub 0-2 (0:0, 0:0, 0:2)
Gólszerzők: Csergő (47.p.), Vorobjev (60.p.)
A párharc állása 1 – 1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?