Csíkszereda is felkerült az asztaliteniszezők országos térképére

Első ízben rendeztek az elmúlt hétvégén A-kategóriás asztalitenisz országos versenyt Csíkszeredában. Az országos Amatur versenysorozat térképére ezzel a tornával 6 év után iratkozott fel újra a város és asztalitenisz közössége.

A két napon összesen 250 versenyző állt asztalhoz, szombaton a haladó és a leigazolt profi játékosokat is felvonultató Elit kategória, vasárnap pedig a Kezdő és az Open kategória képviselői. Jelen volt az Amatur ranglista első helyezettje, a sloboziai Enciu Alexandru, a székelyudvarhelyi ISK-FSK szuperligás játékosa, Tamás Szabolcs, valamint egy nemzetközi veterán bajnokságra készülő marosvásárhelyi Simon Csaba aki az Elit kategória első helyével gazdagodott Csíkszeredában.

„Nagyon fontos verseny ez Csíkszereda számára,  hiszen ez az eddigi legnagyobb kaliberű rendezvény. 250 embert mozgatott meg és megmutatta a csíkszeredai pingpong közösség, hogy nem szükséges városi vagy bármilyen más felső szintű támogatás, elégséges a sport iránti szeretet egy ilyen rendezvény megszervezéséhez” – mondta Lakatos Zsolt, a torna egyik szervezője.

A kezdőknél 62, a haladóknál 96, az Open kategóriában 52 míg az Elit kategóriában 40 versenyző mérte össze tudását.

A versenyre az ország minden pontjáról, többek között Bukarestből, Marosvásárhelyről, Székelyudvarhelyről, Bákóból, Kománfalváról, Dicsőszentmártonból, Botoșaniból, Gyulafehérvárról, Brassóból, Sepsiszentgyörgyről, Nagyváradról, Gyergyószentmiklósról érkeztek, de természetesen a helyi asztaliteniszezők is nagy létszámban beneveztek.

„Míg az év elején még nagy port kavart a profi játékosok bevonása a rendezvénysorozatba, mára már elfogadta az Amatur közössége ezt a lépést, hiszen a 4 kategória lehetőséget nyújt mindenkinek a magához hasonló szintűekkel versenyezni. Ennek is köszönhető egyre többen vesznek részt a részversenyeken” – tudtuk meg a szervezőktől.

A baráti, vita mentes hangulatban lezajlott rendezvényen a 4 kategória első helye 4 különböző városba került. A kezdőknél a hazai Simó József Tibor, a haladóknál a botosani-i Costica Vieru, az Open kategóriában a brassói Alexandru Bondoc, az Elit kategóriában pedig a marosvásárhelyi Simon Csaba diadalmaskodott.

Csíkszeredában legközelebb A-kategóriás, szintén két napos torna november első hétvégéjén kerül megrendezésre.

Eredmények:
Kezdők:
1. Simó József Tibor (Csíkszereda)
2. Csurulya Gyula (Csíkszereda)
3. Korodi Csaba(Nagyajta) és Tamás Vivien (Csíkszereda)
Haladók:
1. Costica Vieru (Botosani)
2. Serban Nitu (Paulesti)
3. Claudiu Petrescu (Putna) és Adrian Iordachi (Adjud)
Open:
1. Alexandru Bondoc (Brassó)
2. Vida Attila ( Székelykeresztúr)
3. Patrick Stefan (Brassó) és Finna Gábor (Kézdivásáhely)
Elit:
1.Simon Csaba(Marosvásárhely)
2.Tamás Szabolcs(Székelyudvarhely)
3.Moldován Horváth Csaba(Marosvásárhely) és Alexandru Enciu (Slobozia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?