2020-as Eb-selejtező: vereséggel debütált Svédországban a román válogatott

Vereséggel debütált a román labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság F selejtezőcsoportjának első fordulójában, a solnai Friends Arénában a Cosmin Contra vezette trikolórok 2-1-re kikaptak Svédországtól.

A házigazdák a 33. percben szerezték meg a vezetést, amikor Augustinsson beadását nem tudta megállítani a Manea-Grigore páros, Quaison pedig belőtte a labdát Ciprian Tătăruşanu alatt a kapuba. A megzavarodott román csapat gyengeségét hét perccel később ismét megbüntette a svéd válogatott: Bancu labdát vesztett Forsberggel szemben, akinek a beadását Stanciu középre tudta csak kirúgni, ahonnan Claesson zavartalanul kilőtte a hosszú sarkot.

A második félidőre egy sokkal agresszívebb román válogatott futott ki, Contra több támadó szellemű cserét is végrehajtott. Az 58. percben Keserü szépített, és utána sokkal többet támadott, viszont az egyenlítő gólt már nem tudta megszerezni.

A román válogatott kedden este, 21.45-től a kolozsvári Constantin Radulescu stadionban szerezheti meg első pontjait, ahol a Feröer-szigeteket látja vendégül.

2020-as Európa-bajnokság, F-csoport
Svédország-Románia 2-1

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?