Női kézi BL: kétgólos előnyt szerzett a Győri ETO

Kétgólos előnyt szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében a Győri ETO csapata, miután legyőzte az Oltchim Ramnicu Valceát 22-24-re. Az eredmény elsősorban az első félidőben mutatott fölényes játkuknak volt köszönhető. 

Az elmúlt szezonban szintén az elődöntőben találkozott a két csapat, akkor hazai pályán az Oltchim diadalmaskodott, ám a visszavágót nagyobb gólkülönbséggel nyerte a Győr, így ők jutottak tovább.

kezi2Mindkét oldalon hibákkal indult a mérkőzés, idegesen játszott mindkét csapat, az első két találatot Görbicz Anita szerezte hétméteresből. A kapkodás folytatódott az első tízpercben, rossz passzok, eladott labdák, szabálytalanságok jellemezték a játékot. Az adok-kapokból a vendégek profitáltak jobban, 7-2-re is vezettek a győriek. A valceai edző megelőzendő, hogy csapata mlg nagyobb hátrányba kerüljön a meccs e korai szakaszában időt kért. Ennek ellenére a félidő közepéig három találatig jutottak a hazaiak: a győriek védelme (akár kiállítás árán is: Eduarda Amorim kétszer kétpercet is „pihent”), de állta a valceai rohamokat, és Lunde-Haraldsen is a helyzet magaslatán állt, Bulatovic büntetőjét is védte (a másik oldalon Görbicz háromból hármat értékesített).

A bukaresti csarnokban teltház volt, és úgy tűnt, hogy a lelkes szurkolás meghozza eredményét: a hazaiak egymás után három lerohanást vezethettek, kettőből gólt is szereztek, és felzárkóztak négy gólra (5-9). Rövid ideig tartott a hazaiak „tündöklése”, a visszatérő támadás- és védekezésbeli hibákat könyörtelenül kihasználta Ambros Martín csapata. Meglepően könnyű találatokat szereztek a győri támadók: elsősorban átlövésből, illetve szélről oldották meg a gólgyártást. A félidő utolsó harmadában újra csökkentették  különbséget a hazaiak, már csak három találat volt a különbség. Haraldsen szinte megbabonázta a hazai támadókat: több lerohanást is elhibáztak Vestergaard játékosai, sőt az utolsó másodpercekben kiharcolt hétméterest sem sikerült értlkesíteni, így 14-10-re zárult az első játékrész.

Előny a Krimnél, 22-24 a másik elődöntőben is. Az másikelődöntőben a Krim Ljubljana a Larvik otthonában vendégszerepelt és aratott kétgólos győzelmet északi riválisa ellen. A végreredmény meglepetésre 22-24 lett,  a Krim az első félidőben magabiztosan vezetett, tíz percig nem is találtak be a hazaiak. A második félidőben megrázta magát a hazai gárda, közelebb lépett, de az izgalmas végjátékban nem sikerült utolérniük ellenfelüket. A Krim április 13-án, a visszavágón, hazai pályán biztosíthatja be továbbjutását.

Az elődöntő második része kiegyensúlyozottabb csatát hozott, a hazai csapat közelférkőzött ellenfeléhez, kettő-négy gól között ingadozott a különbség a két csapat között. A valceaiak védelme hatásosabban szűrte meg a vendégtalálatokat, és támadásban Bulatovic is magára talált. Mindkét oldalon szabálytalanságok szaggatták a találkozót: a játékvezetők gyakran osztogatak kétperces kiállításokat. Vestergaard csapatának három alkalommal is lehetősége lett volna felzárkózni egy gólra, míg végül emberelőnyből sikerült 20-21-re alakítani az eredményt.kezi

Az mérkőzés utolsó perceire maradtak a legnagyobb izgalmak, a román csapatnak egyelníteni is esélye volt. Az ötezres közönség hangos szurkolással buzdította kedvenceit, a valceaiak többször is közel álltak ahhoz, hogy elkerüljék a hazai vereséget, ám emberhátrányba kerültek az utolsó percben, és végül Kovacsics Anikó találata állította be a végeredményt.

Elmaradt tehát a valceai bravúr, parádés első félidőt követően győzött a győri csapat a Bajnokok Ligája első elődöntőjében. A visszavágóra április 11-én kerül sor a Veszprém Arénában.

Kimaradt?