2019-es férfi kézi-vb: Lékai Máté soha nem fogja elfelejteni 2019. január 20-át

Lékai Máténak egészen emlékezetes napja volt január 20-án: a Dánia–Magyarország mérkőzés után hajnalban hazarepült, hogy ott legyen gyermeke, Noé születésénél, ezt követően visszarepült a férfi kézilabda-világbajnokságra, majd főszereplő volt a Tunézia elleni diadalban – még a mérkőzés legjobbjának is megválasztották.

„Életem legjobb napja ez! Ennél nagyszerűbb nem lehetne! Nyertünk, apa lettem, boldog vagyok!” – mondta Lékai a dán TV2 riporterének, Lars Bruun Mortensennek.

„Nagyon nehéz volt, szinte semmit sem aludtam, hiszen játszottam az előző mérkőzésen, a meccs után meg nem jön álom a szememre, ezt követően jött nagyon korán a hazaút és a repülés. De visszaértem és nyertünk! Ami reggel történt, az a legfontosabb. Ami délután, az a második legfontosabb” – folytatta a veszprémi irányító.

Lars Krogh Jeppesen, a dánok volt válogatott játékosa és a DR Sport riportere vázolta fel Lékai vasárnapját (helyi idő szerint - szerk. megj.): 4.30-kor magángéppel repült Billundról Budapestre, reggel megszületett a kisfia, 12.30-ra visszaért Herningbe, 18 órakor pályára lépett Tunézia ellen, bő másfél órával később pedig megválasztották a mezőny legjobbjának a 26–21-es magyar siker után, melyben hét góljával főszerepet vállalt.

Lékai Máté a vegyes zónában a magyar sajtónak nem kívánt beszélni az eseményekről, de később a magyar szövetség beszámolt Noé világra jöttéről.

A magyar válogatottra az eddigi kimerítő menetelés után két pihenőnap vár, szerdán következik a középdöntő utolsó mérkőzése Norvégia ellen. Ha a magyar válogatott győzni tud, míg korábban a norvégok kikapnak a svédektől, akkor harmadik helyen zár, és biztosan kvalifikálja magát az olimpiai selejtezőtornára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?