Aus. Open: megszenvedett a továbbjutásért Simona Halep

Kínkeservesen, de átverekedte magát a női teniszezők világranglistáját vezető Simona Halep az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulóján, ahol az észt Kaia Kanepi becsületesen megizzasztotta a konstancai lányt. 

A  mérkőzés első szettjében Halepnek nem volt ellenszere a WTA-ranglista 71. helyén álló 33 éves észt veterán elemi erejű tenyereseire, így Kanepi tie breakben magához vette a vezetést.

A világ szeme a második szett elején még inkább a Margareth Court felké irányult, ugyanis 1-1-nél Kanepi elvette Halep adogatását. A lehetőséggel nem tudott jól sáfárkodni az észt teniszező, hiszen a következő gameben háromszor is elhibázta az addig legbiztosabbnak számító tenyeresét, majd az adogatójátékát egy kettős hibával zárta, így Halep azonnal visszaállította az egyensúlyt.

5-4-ig fej fej mellett mennek a játékosok, ekkor az önmagával folyamatosan veszekedő Halepnek sikerül két-három olyan labdát is visszaadnia, amit korábban nem ért el és ezzel brékelte Kanepit. Jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

A harmadik szett elejére elfogyott Kanepi energiája, aki egyre többször hibázik és ezzel megkönnyíti Halep dolgát, aki él a lehetőséggel és 6-2-re hozza ezt a játszmát, amivel megnyeri a meccset is.

Eredmény
Simona Halep-Kaia Kanepi 6-7, 6-4, 6-2

Kimaradt?