Liga 1: Bukarestben, a FCSB ellen zárja az évet a címvédő Kolozsvári CFR

Szerdán este az U Craiova-Medgyesi Gaz Metan mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Liga 1 idei utolsó, 21. fordulója.

 Az etap első összecsapását a 32. perctől emberelőnyben játszó oltyánok nyerték meg a bajnokság idei legjobbjának választott Mitriță duplájával és ezzel bebiztosították dobogós helyüket a tabellán. Győzelmével a Craiova 38-ra növelte pontjai számát, így a 33 pontos, szombaton koradélután a Nagyszebeni FC Hermannstadtnál vendégeskedő FC Viitorul egy esetleges győzelemmel sem tudja megelőzni. 

Előzhet viszont a Sepsi OSK, amely jelenleg a táblázat 5. helyén áll 30 ponttal és pénteken este a Concordia Chiajnát fogadja a szemerjai stadionban. A háromszékiek egy sikerrel beérnék a FC Viitorult, ha az kikapna Nagyszebenben.

Szintén pontegyenlőség alakulna ki a tabella élén is, ha a Kolozsvári CFR elveszítené idegenbeli veretlenségét az idei szezonban. A Toni Conceicao által irányított vasutasok a 2018-2019-es évadban eddig lejátszott 12 idegenbeli mérkőzésükből 10-et megnyertek, 2-szer döntetlent játszottak. Amennyiben szombaton este a bajnokság rangadójának számító FCSB-CFR mérkőzésen nem rontják le mutatójukat, akkor pontelőnnyel zárják az idei évet a tabella élén. Hazai győzelem esetében mindkét csapatnak 43 pontja lenne és a gólarány döntene az elsőbbségről. Jelenleg a CFR gólaránya +21 (33-12) szemben a FCSB +18-ával (40-22). A fővárosiak akkor előznének, ha legalább két gólok győzelmet aratnának a CFR felett.

Labdarúgó Liga 1, a 21. forduló mérkőzései
U Craiova-Medgyesi Gaz Metan 2-0
FC Botoşani-Dunărea Călăraşi (csütörtök, 17:30)
Astra-Dinamo (csütörtök, 20:00)
Poli Iaşi-FC Voluntari (péntek, 17:30)
Sepsi OSK-Concordia (péntek, 20:00)
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Viitorul (szombat, 13:00)
FCSB-Kolozsvári CFR (szombat, 20:00)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?