Véletlenül bejelentette a ManUtd, hogy ki lesz a megbízott edző

A Manchester United honlapján kedd éjjel néhány percre kikerült egy hír, amelyben a klub közölte, hogy a Moldéval a norvég bajnokság második helyén záró Ole-Gunnar Solskjaer ül a szezon végéig a kispadra.

A Manchester Evening News szerint az MU honlapjára kikerült anyagban egy videoösszeállítás volt a klub 1999-es bajnoki, BL- és FA-kupa triplájáról, kiemelve a norvég csatár megmozdulásait, s mindennek azt a címet adták, hogy „Solskjaer az új megbízott menedzserünk, húsz évvel az után, hogy a BL-döntőben szerzett góljával feltette a koronát a három trófeát hozó szezonra”.

A cikket gyorsan eltávolították, de közben Erna Solberg, Norvégia miniszterelnöke a Twitteren gratulált  honfitársának.

„Nagy nap ez a norvég futballnak! Sok sikert a »vörös ördögök« irányításához ” – írta a miniszterelnök asszony, aki később szintén törölte üzenetét.

A Manchester Evening News biztosra veszi Solskjaer kinevezését, de megemlíti, hogy egy másik korábbi MU-játékos, a korábban a PSG-t irányító Laurent Blanc már jelentkezett az Old Traffordon, számíthatnak rá.

A lap szerint Solskjaer stábjába visszatér Mike Phelan, aki 2001 és 2013 között másodedző volt, illetve marad Michael Carrick, aki Mourinho irányítása alatt lett játékosból edző.

Az MU a Premier League-ben a hatodik helyen áll, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?