Nemzetek Ligája: egy kisebb csoda kellene a román feljutáshoz

Kedden este Podrogicában úgy lép pályára a Cosmin Contra vezette román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája C osztályának 4. csoportjában Montenegró ellen, hogy egy esetleges győzelemmel esélyt teremthet magának a feljutásra. Ehhez viszont az is kell, hogy már száz kilométerrel keletebbre Szerbia hazai pályán ne nyerjen Litvánia ellen.

A csoportot jelenleg a 11 pontos szerbek vezetik a 9 pontos Románia és a 7 pontos Montenegró előtt. A pontnélküli Litvánia zárja a kvartettet. 

Amennyiben papírforma szerint hazai győzelem születik Belgrádban, akkor a szerbek lépnek egy osztállyal feljebb, a Románia és Montenegró összecsapás csupán a második helyezett kilétéről dönt. Tétje ennek is van, ugyanis míg a 2. helyezett biztosan benn marad, addig a 3. pozíciót elfoglaló csapat benmaradása a többi csoport eredményének függvénye is.

Ugyanakkor a trikolóróknak is van egy soványka esélyük a feljutásra. Ehhez a montenegróiak legyőzése mellett arra is szükségük lenne, hogy a nyeretlen Litvánia pontot, pontokat raboljon Belgrádból. A Cosmin Contra vezette román válogatottnak egy döntetlen is elég volna a szerb-litván mérkőzésen, ugyanis ez esetben pontegyenlőség alakulna ki a tabella élén Szerbia és Románia között, a következő rangsorolási szempont alapján, az egymás elleni mérkőzésekből (2-2-es döntetlen Belgrádban, 0-0-s döntetlen Bukarestben - szerk. megj.)  a trikolórok jönnek ki jobban több idegenben lőtt góljuknak köszönhetően.

 

Legutóbb pénteken játszottak a 4. csoportban, Szerbia 2-1-re legyőzte Montenegrót, Románia pedig 3-0-s győzelmet aratott Litvánia felett.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?