Liga 1: egyre jobban zakatol a kolozsvári gőzös

Immár 10 pont választja el a labdarúgó Liga 1 éllovasának számító Kolozsvári CFR 1907-et és a tabella 7. helyén található Sepsi OSK-t.

A két erdélyi csapatnak radikálisan ellentétes hétvégéje volt: míg a címvédő vasutasok 5-1-re győzték le idegenben a FC Botoșani alakulatát, addig a háromszékiek hazai pályán kaptak ki az újonc Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatától.

A kolozsváriak gólzsákja annak ellenére szakadt ki az észak-moldvai városban, hogy a góllövőlistát vezető George Țucudean eltiltás miatt kihagyni kényszerült a 14. fordulóbeli összecsapást.  A sort Chitoșca öngólja nyitotta meg, de aztán Culio, Păun,Deac șs Omrani is betalált, mielőtt Ongenda megszerezte a Botoșani tiszteletgólját.

 

Ezzel szemben a Sepsi OSK úgy szenvedett meglepő vereséget az FC Hermannstadt csapatától, hogy az első félidőben uralta a játékot és szünetre is Tandia góljának köszönhetően előnyben mehetett. A második félidő elején aztán „elszakadt a fonal” a háromszékieknél, akik gyors egymásutánban kapott három gól miatt teljesen összezavarodtak.

A CFR-nek nem sikerült ellépnie a táblázaton, ugyanis üldözői is – a fávárosi FCSB és a CSU Craiova – nyerni tudtak, így a dobogón osztozó három csapatot két két pont választja el egymástól.

Labdarúgó, Liga 1, a 14. forduló eredményei
Poli Iaşi–CSU Craiova 0-3
Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1-3
FC Botoşani–Kolozsvári CFR 1-5
Dunărea Călăraşi–FCViitorul 0-1
FCSB–Astra 1-0
Concordia–Szászmedgyesi Gaz Metan (hétfő, 18:00)     
FC Voluntari–Dinamo (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?