Női kosár: nincs ugyanabban a súlycsoportban a Sepsi-SIC és az Kolozsvári U

Negyedik bajnoki mérkőzését is megnyerte a címvédő Sepsi-SIC csapata női kosáralabda országos bajnokságban. A háromszékiek Kolozsváron ütötték ki a tavalyi szezonhoz képest jelentősen meggyengült és megfiatalított U-t.

Jovana Pašić szerezte a Sepsi-SIC első és második kosarát is, a házigazdák pedig mindössze két percig tudták tartani a lépést. A folytatásban a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók akarata érvényesült, sikerült előnyüket fokozatosan növelniük, a második negyed végén többek között Ioana Ghizilă hárompontosainak köszönhetően, így a félidőben 15 ponttal vezettek.

A harmadik játékrészben a csapatok több mint két percig nem találtak a gyűrűbe, majd a kolozsvári együttesnek sikerült megtörnie a jeget. A zöld-fehérek Kristina Higgins és Angelika Slamová kosaraival 24 pontra tornázták előnyüket, amit a hazaiaknak némiképp sikerült lefaragniuk. Néhány hibával kezdte az utolsó a zöld-fehér alakulat, amit az U kihasználva 13 pontra csökkentette hátrányát, így Zoran Mikes kénytelen volt időt kérni. Ezt követően magukhoz tértek a Sepsi-SIC játékosai, és minden szempontól uralták a mérkőzést, majd Anca Șipoș triplájának köszönhetően először sikerült 30 pontra növelnünk az előnyünket, végül pedig 32 egységgel bizonyultak jobbnak.

Kolozsvári U–Sepsi-SIC 65-97
Kolozsvári U: Părău 12, Morse 24/6, Cenea 3, Napier 7, Begenisić 6. Cserék: Boț 6/6, Biszak 1, Ciciovan, Sfârlea, Irimieș, Ana, Orbán 6. Vezetődző: Carmin Popa.
Sepsi-SIC: Gödri-Părău 7/3, Ghizilă 15/9, Higgins 23, Pašić 11/3, Whitted 16. Cserék: Șipoș 3/3, Kovács 2, Demeter 2, Solopova 8, Slamová 10, Jankó, Ioachim. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC csütörtökön 19 órától a török Mersin BSB csapatát fogadja a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének 2. fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?