MOL-Liga: bajnok lett a Dunaújváros

4-0-ra verték pénteken Székelyföldön az acélbikák a HSC Csíkszeredát, ezzel a négy nyert mérkőzésig tartó döntő és egyben az idei MOL Liga a DAB.Docler győzelmével ért véget.

Az első harmadban egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, bár már ekkor látszott, hogy a vendégcsapat jobb formában van: több volt a mozgás a csíkiak ketrece körül. A második harmadban a DAB meg is szerzi a vezetést Pavuk révén, aztán Papp Viktor is hozzáteszi a magáét. A csíkiak ezután néhány látványos zicceren túl nem sokat produkálnak a jégen.Csikszereda 2013 03 16 HSC DAB HI 09

Az utolsó harmadban már úgy tűnt, hogy 2-0-al vége a játéknak, de nem: az utolsó percekben Azari és Gröschl ráduplázott.

Eredmény: Dab.Docler-HSC Csíkszereda - 4-0  (0-0, 2-0,2-0)

Gólszerzők: Pavuk (24.), Papp V. (31.), Azari (58.), Gröschl (59.)

Mestermérleg:

Szilassy Zoltán (DAB.Docler): „Az első harmadban még az ellenfél tudta tartani velünk a lépést, aztán lassan föléjük kerekedtünk és kontroll alatt tartottuk a meccset. Az utolsó harmad elején volt egy időszak, amikor nyomott a HSC, de ügyes játékkal tartani tudtuk az előnyt. A végére a HSC szerintem fejben is feladta a találkozót, a 4–0-s eredmény egyébként nem tükrözi a játék képét. Azt hiszem, a mostani döntő egy jó széria volt, mindkét csapat nagyot küzdött. Örülök, mert a Magyar bajnoki arany után megvan a másodiki aranyunk is, a jövő héten pedig a harmadikért játszunk és remélem, azt is bezsebeljük.”

Gál Sándor (HSC Csíkszereda):

„Sajnos elvesztettük a döntőt, pedig ma is a győzelemre hajtottunk. A fiúkon érződött a fáradság, sajnos, nem elég egy ilyen meccsen csak egy harmadot hokizni. A második harmadban nem ment a játék, az utolsó harmad elején rengeteg helyzetünk volt, amik kimaradtak, a végére pedig teljesen ránk jött az ellenfél és már nem tudtuk megfordítani a meccset.”

Kimaradt?