Rövidesen a város tulajdonába kerülhet a sepsiszentgyörgyi stadion

Heteken belül a város tulajdonába kerülhet a sepsiszentgyörgyi stadion, hacsak időközben a politikai helyzet ezt nem írja felül – mondta el érdeklődésünkre Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint az önkormányzat kezdeményezte a kormányhatározat tervezetet, amely révén a Szemerja negyedi stadion a sportminisztérium alárendeltségébe tartozó Városi Sportklubtól (VSC) átkerül a város tulajdonába.

Antal Árpád szerint kompromisszumos megoldást javasoltak, miszerint a város megkapja a stadiont, míg a minisztérium megtartja a Szabó Kati Sportcsarnokot és a sportszálló épületét. Hozzátette: a sportminisztérium elkészítette az erről szóló kormányhatározat tervezetet, de a fejlesztési minisztérium a jóváhagyása előtt kérte, hogy aktualizálják a sportlétesítmény leltári értékét.

Ezt megtették, így már nincs akadálya, hogy kormányhatározattal a város tulajdonába kerüljön a sportlétesítmény. Ha a politikai akarat ezt felül nem írja, hetek kérdése, hogy a városhoz kerüljün a stadion, mondta Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere rámutatott: az elmúlt tíz évben az állam egyetlen gyufaszálat se ruházott be a sportbázisba, a stadion nagy részét a Sepsi OSK első ligás focicsapat korszerűsítette, hogy hazai pályán tudják játszani mérkőzéseiket, kisebbik részét a sepsiszentgyörgyi önkormányzat újította fel partnerségi szerződés alapján, abban a reményben is, hogy közeledik a nap, amikor a tulajdonjogot is megszerezhetik. 

Antal Árpád szerint, ha végre valóban a város tulajdonába kerül a stadion, az önkormányzat szeretné a focipályába beszerelni a gyepfűtést, amelyre szükség van az első ligás labdarugó mérkőzések szervezéséhez, másrészt ki szeretnék világítani a futópályát, hogy a megyeszékhelyi polgárok este is kocoghassanak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?