Simona Halep visszalépett a szingapúri világbajnokságtól

Visszalépett Simona Halep a profi női teniszezők szingapúri világbajnokságától, amelyet október 21-e és 28-a között tartanak - tájékoztat honlapján a női teniszszövetség (WTA). 

A világelső román lány szeptemberben, a vuhani torna előtt hátsérülést szenvedett és porckorongsérvvel diagnosztizálták. A pekingi tornán az első fordulóban feladta a mérkőzést, majd a héten zajló moszkvai tornától is visszalépett. Elutazott Szingapúrba abban a reményben, hogy játszani tud majd, csütörtökön azonban bejelentette, hogy visszalép a női világbajnokságtól.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. Mindig nehéz visszalépni egy nagy tornától, azt hiszem, ez az első alkalom, amikor ezt teszem. Nehéz volt, de saját egészségem érdekében jobb így” – mondta Halep, aki szerint edzője, Darren Cahill is „száz százalékban támogatta” ezt a döntést.

„Nincs jól a hátam, négy hétig nem edzettem, nem vagyok felkészülve az ilyen szintű játékra” – mondta még a román lány.

Simona Halep 7421 ponttal a női világranglista első helyét foglalja el jelenleg, és már biztossá vált, hogy - immáron másodszorra - listavezetőként zárja az évet, ugyanis sem a második helyen álló dán Caroline Wozniacki, sem a harmadik helyezett német Angelique Kerber nem tudja megelőzni. Halep idén megnyerte a sencseni és a montreali tornát, valamint a Roland Garrost, illetve döntőt játszott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Rómában és Cincinattiben is. 

Simona Halep az egyetlen játékos, aki 2014 óta, amióta Szingapúrban rendezik a női profi teniszezők világbajnokságát, egyszer sem hagyta ki eddig a tornát. Visszalépése nyomán a világranglista kilencedik helyén álló holland Kiki Bertens utazhat Szingapúrba. Az idei vb végleges mezőnye a következő: Angelique Kerber (Németország), Naomi Oszaka (Japán), Petra Kvitova (Csehország), a címvédő Caroline Wozniacki (Dánia), Sloane Stephens (Amerikai Egyesült Államok), Elina Svitolina (Ukrajna), Karolina Pliskova (Csehország), Kiki Bertens (Hollandia). 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?