Pontot rabolt a Sepsi a Dinamótól

Elrontotta Claudiu Niculescu vezetőedző bajnoki bemutatkozását a Dinamo kispadján a sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapat. A Liga 1 tízedik fordulójának péntek esti nyitómeccsén a háromszékiek szervezett játékkal gól nélküli döntetlent értek el az egykor félelmetesnek számító bukaresti arénában.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egykori Dinamo-klasszis Niculescu jelenlegi együttese csak árnyéka korábbi önmagának, de ez nem csorbítja a Sepsi OSK érdemeit abban, hogy kapott gól nélkül „hozta” a meccset. A találkozó első félideje feledhetőre sikerült. Térfélcsere után a hazaiak nagyobb bizonyítási vággyal jöttek ki az öltözőből, ám Niczuly kapuson nem tudtak kifogni: a vendégek cerberusa Salomao, Nistor, Popa és Sorescu gólba tartó lövését is rendre hárította.

Eugen Neagoe vezetőedző legénysége ezzel a bukaresti döntetlennel tartja magát a dobogón, viszont ez a helyezés még változhat, mivel a közvetlen versenytársak szombaton és vasárnap lépnek pályára. A Sepsi legutóbb az ötödik fordulóban, a jelenlegi listavezető FCSB-től kapott ki (0–2), azóta viszont kétszer nyert és háromszor remizett, mialatt öt gólt rúgott és csak egyet kapott; a kovászna megyei együttes amúgy az Astrával együtt a legkevesebb gólt rúgta eddig a bajnokságban, mindössze ötször vették be a kapuját az ellenfelek. A Sepsi OSK október 7-én, vasárnap a Medgyesi Gaz Metant fogadja.

Liga 1, 10. forduló: Dinamo–Sepsi OSK 0–0

Szombaton: FC Voluntari–FC Botoşani.

Vasárnap: Gaz Metan–Iaşi-i Poli, Viitorul–Astra, Hermannstadt–FCSB.

Hétfőn: Chiajna–Dunărea, CFR–Craiovai „U”.

Az élen: 1. FCSB 18 pont/9 meccs, 2. Astra 17/9, 3. Sepsi 16/10, 4. CFR 16/9, 5. Craiova 14/9, 6. Gaz Metan 14/9.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?