Felfüggesztett börtönre ítélték José Mourinhót

A portugál edző közel 2 millió eurót „felejtett el” befizetni a spanyol adóhatóságnak.

José Mourinho, a Manchester United jelenlegi edzője elismerte, hogy 2011 és 2012 között 3,3 milliós jövedelme egy jelentős részét illegális módszerekkel kimentette offshore-számlákra annak érdekében, hogy ne kelljen befizetnie azok után adóterheket - írta a Mundo Deportivo című spanyol lap. A kérdéses periódusban Mourinho a Real Madrid vezetőedzőjeként dolgozott.

Az ügyben zajlott nyomozást 2017 novemberében már lezárták, de a bíróság csak most hozott végső ítéletet. Mourinhót egy év fegyházra ítélték felfüggesztve. „Nem válaszoltam, nem vitatkoztam, beleegyezem a büntetésbe, bármi legyen is az, utána az ügy lezárva” -  nyilatkozta az edző újságíróknak még tavaly egy tárgyalás után.

Büntetésként az akkor megkeresett évi 3,3 millió eurós fizetése 60 százalékát kell visszafizetnie a spanyol államkasszának, de emellett a bíróság a kétszer 6 hónap szabadságvesztésre is ítélte. Azzal viszont, hogy bűnösnek vallotta magát, és elfogadta a felfüggesztett börtönbüntetést, nem kell bíróság elé állnia, nem kockáztatja, hogy valóban lecsukják. 

 

Kimaradt?