EL: csúfos vereségbe szaladt bele Luxemburgban a Kolozsvári CFR

Meglepően sima vereséggel tért haza Luxemburgból a Kolozsvári CFR, ahol a labdarúgó Európa-liga play-offjának első mérkőzésén az F91 Dudelange 2-0-ra legyőzte a vasutasokat és ezzel nagy lépést tett afelé, hogy a miniállam - történetében először - képviseltesse magát az európai kupasorozat csoportkörében.

Mivel az összecsapás közvetítési jogait egyetlen romániai televízió sem vásárolta meg, ezért a CFR szurkolói a szó szoros értelmében „lefagyasztották” a luxemburgi RTL TÉLÉ internetes oldalát, ahol a mérkőzést élőben lehetett (volna) követni. A leterheltség miatt az adás csak akadozva jutott el Kolozsvárra, ami a pályán mutatott játék alapján akár a vasutasok javát is szolgálhatja, ugyanis a CFR szurkolóknak így nem kellett folyamatosan látniuk azt a szerencsétlenkedést, amit a kedvenceik leműveltek. 

Pedig igazán felkészülhettek volna a a Dudelange-ból, amely azt követően, hogy szoros párharcban kiesett a MOL Vidi ellen a Bajnokok Ligájából, legyőzte a koszovoi és a lengyel bajnokot is az Európa-liga selejtezőiben.

A mérkőzésbe „nagy mellénnyel” beleálló CFR játékosoknak hamar kellett szembesülniük azzal, hogy a Dudelange betonvédelmét nehéz lesz feltörni és a luxemburgiak passzjátéka is viszonylag biztos, így könnyű ellentámadásokra sincs sok esély. 

Tovább bonyolította Toni Conceicao csapatának helyzetét, hogy a 10. percben a sérült Culio helyére Mate Males érkezett, aki játékszervezésben nem üti meg az argentin veterán szintjét.

Az első félidőben mindkét kapunál akadtak ugyan helyzetek, a CFR be is talált Omrani révén, viszont a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

Nem így a luxemburgiak a második félidőben. A 67. percben el jobboldali beadásnál Manea óriásit téved (aláfutott a labdának), a hosszú saroknál érkező Couturier lövését bravúrral védi ugyan Arlauskis, viszont a kipattanóra lecsapó Turpel ellen már nincs ellenszere. 

1-0-s hazai vezetésnél, a 75. percben óriási egyenlítési lehetősége volt a CFR-nek: egy szép Omrani-Țucudean kényszerítőség után az aradi csatár átemeli a labdát Frising kapus fölött, ám Prempeh a gólvonalról menteni tudott.

A 80. percben még mélyebb gödörbe került a fellegvári alakulat, amikor Sinani 25 méterról elvégzett szabadrúgását bevédte Arlauskis. 

2-0-s győzelmével az F91 Dudelange várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő csötörtöki visszavágót a Constantin Rădulescu stadionban.       

Eredmények
Zenit (orosz)–Molde FK (norvég) 3–1
Trencín (szlovák)–AEK Larnaca (ciprusi) 1–1
Sigma Olomouc (cseh)–Sevilla (spanyol) 0–1
Sarpsborg (norvég)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3–1
FC Basel (svájci)–Apollon Limassol (ciprusi) 3–2
Atalanta (olasz)–FC Köbenhavn (dán) 0–0
Olympiakosz Pireusz (görög)–Burnley (angol) 3–1
Zorja Luhanszk (ukrán)–RB Leipzig (német) 0–0
Partizan Beograd (szerb)–Besiktas (török) 1–1
Rapid Wien (osztrák)–FCSB (román) 3–1
Genk (belga)–Bröndby (dán) 5–2
Gent (belga)–Bordeaux (francia) 0–0
Rangers (skót)–Ufa (orosz) 1–0
Torpedo Kutaiszi (grúz)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 0–1
APOEL (ciprusi)–Asztana (kazah) 1–0
Suduva (litván)–Celtic (skót) 1–1
Sheriff (moldovai)–Qarabag (azeri) 1–0
Malmö FF (svéd)–FC Midtjylland (dán) 2–2
F91 Dudelange (luxemburgi)–Kolozsvári CFR (romániai) 2–0
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Spartak Trnava (szlovák) 0–2
Rosenborg (norvég)–Shkëndija (macedón) 3–1

A visszavágókat egy hét múlva, augusztus 30-án rendezik meg fordított pályaválasztással. A csoportkör sorsolását augusztus 31-én Monacóban tartják.

A már biztosan főtáblás csapatok (koefficiens szerint csökkenő sorrendben): Arsenal (angol), Chelsea (angol), Bayer Leverkusen (német), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz), Sporting CP (portugál), Marseille (francia), AC Milan (olasz), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Betis (spanyol), Eintracht Frankfurt (német), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Rennes (francia), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Jablonec (cseh)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?