Bajnokok Ligája: szépségdíjas gólok Malmőben, kiesett a Kolozsvári CFR

Sokkal jobb játékkal rukkolt elő a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a Malmö FF elleni visszavágóján, ám a hazai pályán elszenvedett 0-1-es vereség után csak 1-1-es döntetlent ért el Svédországban s ezzel búcsúzni kényszerült a legrangosabb európai kupasorozattól. 

A kolozsvári vasutasok európai kupaszereplése ezzel még nem ért véget, jövő héten a montenegrói Sutjeszka és az örmény Alashkert párharc győztesével csaphatnak össze az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

A malmői Stadionban pokoli hangulat várta a CFR játékosait, a 22 ezer férőhelyes létesítményben mintegy 18 ezer svéd drukker teremtett dél-amerikai hangulatot. A hat nappal ezelőtt edzőváltáson átesett vasutasok bátran, de türelmesen jöttek ki, tudatában léve annak, hogy talán még a gólszerzésnél is fontosabb, hogy ne kerüljenek a mérkőzés elején hátrányba. Az első mérkőzéshez képest sokkal jobban védekeztek Carlos Strandbergnél is, a bivalyerős csatár alig kapott hasznos labdát.

A 36. percben robbant a bomba, amikor Damjan Djokovic egy szépségdíjas ollózós góllal előnyhöz juttatta a CFR-t és ezzel összesítésben 1-1-es állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő elejét rettenetesen meghúzta a Malmö, az első percekben óriási nyomás alá helyezte a CFR-t, ennek pedig egy második szépségdíjas gól lett az eredménye: az izlandi Traustasson az 55. percben 18 méterről eleresztett bombája védhetetlenül suhant Arlauskis kapujának jobb felső sarkába.

Ezzel a góllal ismét a svédek álltrak továbbjutásra, az idő és ötlethiányban szenvedő kolozsváriak helyzete tovább bonyolódott, amikor a 77. percben Culio megkapta második sárga lapját is és emiatt emberhátrányban hagyta csapatát. A svédek rutinosan tartották a labát a megfogyatkozott kolozsváriakkal szemben, és az 1-1-es döntetlen után együtt ünnepelhették szurkolóikkal a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, 2. forduló
Malmö FF-Kolozsvári CFR 1-1 (továbbjutott 2-1-es összesítéssel a Malmö)
Malmö FF: Dahlin - Larsson, L. Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Bachirou, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
Edző: Uwe Rosler
Kolozsvári CFR: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban - Deac, Djokovic, Culio, Omrani - Ţucudean Edző: Toni Conceicao

Kiesésével a Kolozsvári CFR elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy a BL 3. selejtezőkörben megmérkőzzön a MOL Vidivel, amely gólnélküli döntetlen után hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Ludogorec Razgradot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?