Tanévkezdésről az Erdély TV-ben

Tematikus héttel indítja új évadát az Erdélyi Magyar Televízió. Magazinműsorai nagy része csatlakozik a tanévkezdés, a tanulás, a tanintézmények tematikához.

A tanévkezdéssel egyidőben újraindulnak az Erdélyt TV magazinműsorai is, amelyek az ebben az időszakban aktuális témákkal foglalkoznak. A napi műsorok közül a Mozaikban szeptember 5-én, hétfőn 18.20 órától az új tantervről kérdezik Körtesi Sándor iskolaigazgatót, illetve Szabó Eszter végzős diákot. A hétfőtől csütörtökig 20 órától jelentkező 24 Plusz közéleti-politikai műsorban az oktatási rendszer változtatásai kerülnek terítékre. Új tanév, régi gondokkal – erről faggatják a témában legilletékesebb oktatási szakembereket a hétfő esti adásban.

Anya! Kezdődik az iskola! De hogyan? a címe a Nőszemközt évadnyitó adásának. A pénteken este 9 órától jelentkező műsor meghívottai: Molnár-Kovács Emese tanítónő, dr. Borka Balás Réka gyermekgyógyász főorvos, valamint Trella-Várhelyi Gyopár négygyermekes édesanya. Aki a hétvégén szeretné az Erdély TV műsorait követni, a témába illő beszélgetést láthat az Üzenet szeretettel című műsorban is vasárnap 13.30 órától. Mikor jelenthetjük ki, hogy mi már öregek vagyunk a tanuláshoz? – erre a kérdésre várják majd a választ a műsor vendégétől, aki nem mindennapi élettörténetét osztja meg: a 94 éves Radványi Hajnal nyugdíjas koráig volt vasútállomás-vezető, ezt követően végezte el a teológiát.

Az Erdélyi Magyar Televízió őszi műsorkínálatában szerepel még a Metszet, a Jó napot! Megjöttem…, a Kultúrcsepp, a Hitélet, az Ügy Félóra és a Magyar Világ, amelyeket a megszokott időpontban követhetnek az új évadban is. A Híradó pedig változatlanul jelentkezik a nap legfontosabb eseményeivel, minden hétköznap 19 órától.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?