Sharon Stone azt állítja, átverték, hogy villantson az Elemi ösztönben

Sharon Stone 2001-ben jóindulatú daganat eltávolítása után fordult a műtét nyomainak eltüntetése céljából plasztikai sebészhez, aki a színésznő állítása szerint a megkérdezése nélkül hajtott végre rajta mellnagyobbító műtétet. Nemrég megjelent memoárjában Stone az Elemi ösztön (Basic Instinct) emlékezetes láb-keresztbetevős jelenetéről is vall, írja a The Guardian.

A március 30-án megjelenő The Beauty of Living Twice című memoárból a Times közölt részleteket és interjút a szerzővel. A 63 éves sztár a könyvben életének több enyhén szólva bosszantó epizódjáról számol be, az egyik ezek közül a mellműtét, amely után az orvos állítólag azzal indokolta a megkérdezése nélkül végrehajtott beavatkozást, hogy a nagyobb mellméret jobban áll neki.

Stone arról is ír önéletrajzában, hogy őt és testvérét, Kellyt gyermekkorukban szexuálisan bántalmazta a nagyapjuk. Emellett további részleteket árul el az Elemi ösztön (Basic Instinct) című film forgatásáról. Felidézi, hogy a menedzsere azt mondta neki, hogy senki sem fogja alkalmazni, mert nem tartják szexinek. „Nem is voltam – ahogy akkoriban mondták Hollywoodban – dugható. Hat héttel később válogattak be az Elemi ösztönbe” – írja Sharon Stone.Fotó: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

A színésznő arról is beszámol, hogy hogyan verte őt át a filmes stáb az Elemi ösztön (Basic Instinct) emlékezetes láb-keresztbetevős jelenetének forgatásán. A filmtörténet egyik legközismertebb jelenetében Stone karaktere egy lábmozdulattal jelzi az őt kihallgató rendőröknek, hogy nincs rajta bugyi. Mint írta, a forgatáson azzal az indokkal vették rá, hogy vegye le a bugyiját, hogy az visszaveri a fényt, miközben arról biztosították, hogy a nemi szerve nem fog látszani a felvételen.

Csak akkor fedezte fel, hogy ez nem igaz, amikor megmutatták neki a film végső változatát. „Igen, sokan sokféleképpen látják ezt a dolgot, de mivel a kérdéses nemi szerv az enyém, hadd mondjam azt, hogy mások nézőpontja baromság” – fogalmaz Stone, aki felidézte, hogy miután szembesült a jelenettel, odament Paul Verhoeven rendezőhöz és felpofozta őt. A színésznő az ügyvédjével egyeztetve először arra gondolt, hogy jogi lépéseket tesz, de végül mégis engedélyezte a jelenetet, mert arra gondolt, hogy a film és a karakter szempontjából ez a helyes.

Sharon Stone elmondta, reméli, hogy a memoárjában felidézett történetek segítenek azoknak a színészeknek, akik úgy érzik, zaklatásnak, erőszaknak voltak kitéve forgatás közben vagy máshol. Mint írja számos fel nem tárt zaklatási ügy hever a rendőrségi polcokon, és ez a közömbösség önmagában is valós bűn.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?