banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Sepsi Jazz & Blues Fesztivál: háromnapnyi jó zene Sepsiszentgyörgyön

Péntektől vasárnapig tartják Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Jazz&Blues Fesztivál harmadik kiadását neves hazai és külföldi előadók fellépésével. A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán szervezett fesztivál célja a jazz és blues műfajok népszerűsítése élő zene által, különleges hangszerelésben és előadói összeállításokkal.

A Sepsi Jazz & Blues Fesztiválon hazai, magyarországi, németországi, olaszországi és amerikai előadók lépnek színpadra. Pénteken 18 órától a helybéli Blúz Bend nyitja a programot az autentikus blues hangzású koncertjével. Ugyancsak pénteken 19:30-tól Snétberger Ferenc és Tony Lakatos duója különleges előadással szórakoztatja a sepsiszentgyörgyi közönséget. Snétberger Ferencet a világ egyik legkiemelkedőbb gitárosának tartják, páratlan technikájával és érzékeny játékával hódítja meg a hallgatóságot. Pénteken 21:00 órától Harry Tavitian zongorista és Cserey Csaba dobos duója különleges zenei világot teremt a jazz szerelmeseinek. Tavitian hosszú évek óta meghatározó alakja a román jazz életnek, Cserey Csaba pedig virtuóz játékával teszi emlékezetessé a koncerteket.

Fotó: Sepsi Jazz & Blues Fesztivál

Szombaton 16:30-tól Tóth Viktor és a Skylark Metropolitan friss és dinamikus hangzásvilágú koncerttel készül a sepsiszentgyörgyi közönség számára. Tóth Viktor szaxofonos és zeneszerző vezetésével a zenekar széles körű stílusokat ötvöz, amelyek a jazz és a világzene határait feszegetik. Szombaton 18:00 órától EWIVA és Lantos Zoltán együttese egyedi és lenyűgöző jazz kompozíciókat ad elő. Lantos Zoltán, viháncos és expresszív hegedűjátékával emeli az előadások színvonalát, miközben az EWIVA egyedi hangzásvilágot teremt. Szombaton 19:30-tól a magyarországi Tariqua zenekar vibráló energiával és sajátos hangzással varázsolja el a hallgatóságot. A zenekar tagjai virtuózok, akik a jazz és a funk elemeket ötvözik egy friss és dinamikus produkcióban. A szombati napot 21 órától az olasz-amerikai származású Robert Morbioli Trio egyedülálló blues élményt kínáló koncertje zárja. Robert Morbioli gitárosként és énekesként vezeti trióját, amely a blues hagyományait modern és izgalmas formában interpretálja.

A Sepsi Jazz & Blues Fesztivál zárónapján, vasárnap 18 órától a hazai Amphitiro atmoszférikus hangzásvilággal és egyedi zenei összeállításokkal lép színpadra. Az együttes tagjai sokszínű zenei háttérrel rendelkeznek, és egyedi hangzásvilágukkal különleges atmoszférát teremtenek koncertjeiken. Vasárnap 19:30-tól Berti Barbera és Nicu Patoi duója humorral és virtuozitással telített akusztikus blues élményt nyújt. A két művész összjátéka szórakoztató és megható előadást kínál, amelyben a blues különleges színeivel festik meg zenéjüket. A sepsiszentgyörgyi fesztivál zárókoncertjén vasárnap 21 órától Sárosi Péter Azara és Tasi Nóra modern jazz zenei világukkal és gazdag repertoárjukkal bűvölik el a közönséget. Sárosi Péter Azara zongorista és Tasi Nóra énekesnő összjátéka egyedi hangulatot teremt, melyben a jazz és a fusion elemek elegánsan keverednek.

Jegyek elővételben kaphatók a www.eventim.ro honlapon és a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen is. További információk a Sepsi Jazz & Blues Egyesület Facebook oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?