FRISSÍTVE - A pénteki baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója

„Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert” – közölte a teátrum a Magyar Nemzettel.

Az Index információi szerint sokkolta a Nemzeti Színház társulatát az a súlyos baleset, ami a kollégáikat érte péntek este a Rómeó és Júlia előadásán. A színház nem adott ki semmilyen információt arról, hogy pontosan mi történt Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval, sőt ezt a társulatnak és a teátrum dolgozóinak is megtiltották.

Fotó: MTI

Pénteken a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

Annyit tudni lehet, hogy a baleset a színfalak mögött történt a színpad és kulisszák határán. Sajtóinformációk szerint a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük.

Idő közben a Semmelweis Egyetem közleményben tudatta, hogy jobban vannak a megsérült színészek. „Végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát” – írták.

A baleset körülményeihez hozzá tartozik, írja az Index, hogy Horváth Lajos Ottó a megelőző napokban több darabba is beugrott, ezért valószínűleg túl volt terhelve. A két éve bemutatott előadást egyébként viszonylag ritkán játsszák, és a portál úgy tudja, a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?