banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Különleges fotókiállítással jelentkezett a csíkszeredai Megyeháza Galéria

Fotósnégyes címmel nyitotta meg a csíkszeredai Megyeháza Galéria legújabb kiállítását. A tárlaton négy alkotó természetfotói kaptak helyet.

Négy természetfotós, gyakran ugyanazokon a helyszíneken ugyanazokról a témákról készült felvételeit mutatja be a csíkszeredai Megyeháza Galéria Fotósnégyes címmel megnyitott tárlata. Mint a kiállítás megnyitóján Péter Izabella, a Prisma Fotóklub tagja elmondta, négy klubtagunk munkáiból válogattak.

A szerző felvételei

„Pataki Hajnal, Borviz Attila, Csóti Béla és Darvas Rezső már évek óta fotóznak együtt. A fotósnégyes férfitagjai egy négy évvel ezelőtti Szent Anna tavi fotózás alkalmával ismerkedtek meg Hajnival és azóta is, amikor lehet, együtt alkotnak. Amikor a hétköznapi ember épp a másik oldalára fordul, ők már kinn, lesben állnak és a jó fényekre, témákra vadásznak” – fogalmazott Péter Izabella. Mint kifejtette: a négy alkotó négy teljesen eltérő látásmódot képvisel „nemcsak az életben, hanem a fotózás terén is”.

„Eltérő személyiségeknél nem is csoda, hogy bár gyakran járnak együtt fotózni, fényképeik mégis teljesen másak, mindenki ugyanannak a látványnak egy más aspektusát veszi észre, másként játszik a színekkel, mást és másként közöl” – hangzott el.

Darvas Rezső, Borviz Attila, Pataki Hajnal és Csóti Béla közös kiállítása 2023. január 31-ig látogatható Hargita Megye Tanácsa földszinti kiállítóterében.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?