Izgalmas műhelysorozat klasszikus gitárosok számára (X)

A csíkszeredai Vámszer Géza Művészeti Népiskola szakmai mesterkurzust indít Sinha Róbert budapesti gitárművész vezetésével klasszikus gitárosok számára. A program célja felkészíteni a résztvevőket arra, hogy klasszikus alapokkal miként lehet kiemelkedő színvonalon más zenei műfajokban részt venni, illetve egyéb társművészetekkel hatékonyan együttműködni.

A program főként élmény- és alkotásközpontú, a résztvevők versmegzenésítéssel, népdalfeldolgozással, könnyűzenei dalszerzéssel, tánckoreográfiára való zeneírással fognak kísérletezni. A képzés teljes időtartama 60 óra és a részvétel teljesen ingyenes, mivel a programot a Magyar Állam támogatja. A részletes program itt elérhető

A résztvevőket meghallgatás alapján válogatják. A zenei tehetség és képzettség mellett fontos szempont, hogy a jelentkező mennyire gondolkodik nyitottan a zenéről, a különböző zenei műfajok, illetve a társművészetek közötti együttműködésről. A felvételire egy rövid (kb. 2-4 perces) teljesen szabadon választott zenei produkcióval lehet jelentkezni, de improvizációra is lehet számítani. A meghallgatás időpontja január 20., 14-18 óra között.

Jelentkezni lehet a nepiskola@gmail.com címen egy néhány soros bemutatkozó levéllel és indoklással vagy az alábbi űrlap kitöltésével január 19-ig.

A tehetséggondozó program vezetője Sinha Róbert klasszikus gitárművész, aki a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett diplomát 2006-ban. Azóta számos alkalommal koncertezett az USA-ban, Franciaországban, Spanyolországban, Indiában, Hollandiában, Finnországban, Belgiumban és Erdélyben, illetve Magyarország legrangosabb koncerthelyszínein. Magyarországon világzenei produkciói, versmegzenésítései és könnyűzenei együttműködései révén vált elismert művésszé. Közösen koncertezett, illetve lemezeken szerepel együtt a magyar zenei élet olyan kiválóságaival, mint Miklósa Erika, Novák Péter, Danics Dóra, Harcsa Veronika, Wolf Kati, Herczku Ágnes. Rendszeresen megzenésíti Lackfi János és Szabó T. Anna verseit, akikkel számos közös előadása is volt már. A Lackfi-versekre írt dalaiból két lemeze is megjelent a Gryllus Kiadó gondozásában (Hangzó Helikon – 2017, Jelenlét 2020).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?