Honismereti-művelődéstörténeti vetélkedőre hívják a Kárpát-medencei iskolásokat

A Honismereti Szövetség Kárpát-medencére kiterjedő honismereti-művelődéstörténeti vetélkedőt hirdet és szervez hetediktől tizenkettedik évfolyamos diákok számára A millenniumi ünnepségek témakörében. A vetélkedő célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar történelem 125 évvel ezelőtti eseménysorozatára, amely meghatározó volt a nemzet társadalmi, gazdasági életére, fejlődésére.

Határon túli iskolák esetében bármilyen iskolatípusból lehet jelentkezni a Honismereti Szövetség honismereti-művelődéstörténeti vetélkedőjére, amelyre hetedik évfolyamtól várják csapatokat. A szervezők szándéka szerint a vetélkedő feladatai olyan történeti-, helytörténeti ismeretekkel segítenek felvértezni a diákokat, amelyek szélesítik, gazdagítják az iskolai tananyagot. A résztvevő csapatok kutatásaik során megismerkedhetnek a korszak lakóhelyükre, környezetükre – akár családjukra – gyakorolt hatásával, következményeivel – olvasható a versenyfelhívásban.

Három fős csapatok jelentkezését várják, nincs korcsoportonkénti kategória, ugyanakkor egy iskola maximum kettő csapatot indíthat. Nevezési-részvételi díj nincs.

A jelentkezés legkésőbb 2021. november 3-ig a kitöltött jelentkezési lap megküldésével történhet a 125millennium1896@gmail.com e-mail címre vagy ezen a linken.

Az eredményes felkészüléshez ajánlott, de nem feltétlenül szükséges a tankönyvi ismeretanyag, a vetélkedő igényli a diákok kreativitását is. A versenybizottság mindhárom forduló megoldásához interneten elérhető anyagokat ad meg az esélyegyenlőség érdekében. A versennyel kapcsolatos részletek megtalálhatóak ezen a honlapon.

(Borítókép: Honismereti Szövetség Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?