Erdélyi turnéra indul a 45 éves Barozda együttes

Negyvenöt évvel ezelőtt, 1976 őszén alakult meg a Barozda együttes Csíkszeredában. A zenekar a kezdetektől elkötelezte magát az erdélyi népzenei és régizenei értékek tolmácsolása mellett. Az évforduló alkalmából új lemezt jelentet meg és erdélyi turnéra indul a legendás formáció.

A Barozda együttes 45. évfordulója alkalmából jelenik meg a Hargita Megyei Kulturális Központ gondozásában, a HMKK könyvek sorozatban a Kájoni és a népzene című kiadvány CD melléklettel – közölte az intézmény sajtószolgálata. A Kájoni és a népzene című Barozda-lemez a két műfaj zenei összefüggéseit, kölcsönhatását tárja fel, derült ki az ajánlóból.

„A lemezbemutató koncertsorozat is ezt a kettősséget hordozza. Ezen kívül a negyvenöt éves működés minden időszakából megszólal majd néhány zenei emlék: erdélyi hagyományos népzene, Balassi-nóták, virágénekek, régi feljegyzésekben fennmaradt táncdallamok. Várhatóan egy izgalmas zenei utazás részesei lehetnek majd azok, akik a Barozdával együtt akarnak ünnepelni a turné állomásain” – emelik ki az előadássorozat szervezői.

A lemezen és a koncerteken a Barozda együttes tagjai csíkszeredai zenész barátaikkal zenélnek együtt.

A lemezbemutató turné programja:
október 2., Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió, 18 óra
október 3., Csíkszereda, Csíki Mozi, 18 óra
október 4., Marosvásárhely, Spectrum Színház, 18 óra
október 5., Magyarfülpös, Református templom, 17 óra
Az első három koncert esetében jegyek elővételben vasárolhatóak a helyszínen az előadás megkezdése előtt egy órával. Belépőjegyek: 25,00 lej – teljes értékű jegy, 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?