Előadással válaszol az antiszemita támadásra az Állami Zsidó Színház

Lecţie de bune maniere című előadásának online közzétételével válaszol az antiszemita támadásra a bukaresti Állami Zsidó Színház. Az intézmény e-mail-címére szombaton érkezett levélben halálosan megfenyegették Maia Morgenstern igazgatót és lányát, aki a társulat tagja.

Az Állami Zsidó Színház kulturális közintézményként kulturális lépéssel válaszol a támadásra, közölték hétfőn. Jean-Claude Grumberg, az Une Leçon de savoir-vivre darab szerzője Párizsban született, de családja Romániából, a zsidó pogromok elől menekült el. A 2017 őszén bemutatott előadást, amely arra figyelmeztet, hogy a múlt atrocitásainak megismétlődésétől csak egy lépés választ el, Alexandru Berceanu állította színpadra, a főszerepet Maia Morgenstern játssza, felvételét kedd este hétkor teszik közzé a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

„Az előadást tilos megnéznie mindenkinek, aki bármilyen természetű gyűlöletre uszít. Mindenkinek, aki idegengyűlöletre és ellenségeskedésre biztat. Mindenkinek, aki megfeledkezett az emberségről. Mindenkinek, aki elfelejtett nevetni” – fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?