Egy héten át ünneplik a magyar kultúrát Székelyudvarhelyen

Január 17-22. között színes programkínálattal várja az érdeklődőket Székelyudvarhelyre a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Január 17-én 17 órától veszi kezdetét a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett, egy héten át tartó programsorozat Székelyudvarhelyen. Elsőként P. Buzogány Árpád Gergé halhatatlanná tétele című novelláskötetének a bemutatójára kerül sor, a szerzővel Kelemen Endre beszélget majd a Művelődési Ház koncerttermében.

Január 18-án 17 órai kezdettel a Haáz Rezső Múzeum a 150 éve született Spanyár Pál képzőművész, rajztanár alkotásaiból összeállított kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Városi Képtárban. 18 órától a Művelődési Ház koncerttermében a Tárgyi anyanyelvünk című népművészeti kiállítás megnyitójára kerül sor, melynek anyagát az idén 45 éves Udvarhelyszéki Népművészek Egyesületének tagjai készítették.

Az Udvarhelyszéki Népművészek Egyesületének munkái/ Forrás: Udvarhelyszéki Népművészek Facebook-oldala

Január 19-én 18 órától az Ügyeskezű cimborák kiállítás megnyitójára várnak mindenkit, melyen gyerekek munkáit mutatják be az érdeklődőknek. A tárlatot Simon Mária Tímea nyitja meg, a munkákat Elekes Gyula méltatja a Művelődési Ház oszlopos termében.

19 órától a Frici és Aranka című film vetítésére kerül sor, melyet beszélgetés követ az alkotókkal. Az esemény helyszíne a Városháza Szent István terme, jegyek elővételben kaphatók a Művelődési Ház jegypénztárában.

Részlet a Frici és Aranka című filmből/ Forrás: Port.hu

Január 20-án 19 órától a Petőfi-potomság – Bálint Dani különös esete a költővel című előadásra kerül sor az Udvarhely Néptáncműhely előadásában, a Művelődési Ház nagytermében. Jegyek elővételben kaphatók az Udvarhely Néptáncműhely jegypénztárában.

Január 21-én 18 órától gálaest keretén belül adják át az Udvarhelyszék Kultúrájáért díjakat, mely eseményt a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ünnepi koncertje tesz színesebbé Haáz Sándor vezénylésével. Ünnepi beszédet mond Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, Biró Barna-Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Szőcs Endre, Udvarhelyszék Kulturális Egyesület ügyvezető elnöke.

Forrás: Szentegyházi Gyermekfilharmónia Facebook-oldala

Január 22-én 11 órától a Te vagy a kultúra – találkozások udvarhelyszéki származású
alkotókkal a magyar kultúra napja alkalmából
elnevezésű eseményre kerül sor, melyre IX-XII-es osztályközösségek jelentkezését várják. A program helyszíne a Művelődési Ház koncertterme lesz.

19 órától a Csinibaba színházi előadás zárja a programsorozatot a Művelődési Ház, nagytermében. Jegyek elővételben kaphatók a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?