Egy erdélyi történet Kaláka dalokban (X)

40 éve koncertezett először a Kaláka Erdélyben. Most ismét erdélyi turnén a zenekar.

„Valaki jár a fák hegyén”… néhányunknak a vers sorai, másoknak meg egyenesen a dallamai jutnak az eszébe. Többek között ezt is a Kalákának köszönhetjük. Egy negyven éves történetre emlékezik a zenekar, legújabb erdélyi turnéjukkal, amelyre szeptember 12. és 19. között kerül sor, ahol újra felcsendülnek minden generáció ismerős dallamai. Ritka az a magyar zenei produkció, amely ennyire kortalan, és amelyet ennyire nehéz besorolni bármely zenei skatulyába.

Nem véletlen, hogy a turné első állomása Nagygalambfalva, hiszen Kányádi Sándor szülőfaluja egy nagyon fontos fordulópont a Kaláka életében. Talán ott volt a legemlékezetesebb Kaláka koncert, amit valaha szerveztek, és onnan indult az a költő, kinek versei évek óta meghatározzák az együttes életét.

A mostani turnén, mely a „Csak az egészség meglegyen” címet viseli, ismert költők verseit hallhatja a közönség, Kaláka dalokban. Újra.

Aki szeretne résztvenni a turné különböző vagy akár összes állomásán, a következő helyszíneken teheti meg, az alábbi időpontokban:

Nagygalambfalván a Művelődési házban lesz az első koncert, 20 órától, majd másnap 13-án a marosvásárhelyiek, a Kultúrpalotában vehetnek részt a Kaláka koncerten, 20 órától. 14-én Nagyenyedre utazik az együttes, ahol a Bethlen Gábor Kollégiumban lépnek fel, 18 órától. A székelyudvarhelyi koncert 15-én lesz, a Stúdió Moziban, 19 órától. Csíkszereda kétszer is örülhet a Kalákának, két egymást követő napon, 16. és 17-én is fellépnek 14 és 20 órától, a Sportcsarnokban. Brassóban a Brassói Magyar Napok keretén belül lesz Kaláka koncert, 18-án, 17 órától, majd Sepsiszentgyörgy következik, ahol a közönség a Kultúrkertben örvendezhet nagyszerű költők verseinek, Kaláka dalok formájában, 18 órától. A turné utolsó állomása a kézdivásárhelyi Vigadó, 20-án, 19 órától.

Egy nagyszerű időutazásra hívják az érdeklődőket és Kaláka rajongókat a szervezők. A különböző eseményeket és a velük kapcsolatos információkat a Facebookon lehet követni, bármelyik helyszínt is vettük célba. Csak az egészség meglegyen.

Kimaradt?