Csinibaba – Zenés vígjáték a Szigligeti Színházban

Márton Gyula Csinibaba című szövegéből készült zenés vígjátékot mutat be a Szigligeti Társulat május 12-én, pénteken 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színház nagytermében. Az előadást, amelyben csaknem a teljes társulat részt vesz, Novák Eszter művészeti vezető állítja színpadra.

Fotó: Szigligeti Színház

A történet főhősei a 60-as évek elejének „gulyáskommunizmusából” való kitörés lehetőségeit keresik, ezért jelentkeznek az első ízben meghirdetett televíziós Ki mit tud? vetélkedőre, amelynek nyertesei kiutazhatnak Helsinkibe, a Világifjúsági Találkozóra. A előadás az 50-es évek végének és 60-as évek elejének magyar táncdal-slágereivel van tele, az alakok is sokszor ezekből a dalokból ihletődtek. „A legboldogabb akkor lennék, ha három generáció, a mai nagyszülők, szülők és gyermekek együtt jönnének el a színházba, és ha utána egy presszóban egy ital mellett vagy otthon, vacsoránál az idősebbek elkezdenének mesélni arról, hogy milyen volt a fiatalságuk” – fogalmaz a produkcióval kapcsolatban Novák Eszter rendező.

A társulat színészei mellett a Csinibabában szerepet kapott a Nagyvárad Táncegyüttes kortárs részlegének két táncművésze is, illetve közreműködnek vendégzenészek. A koreográfiákat az a Bóbis László jegyzi, akinek korábban már több táncos előadásunk, például a Maya, a Sybill és a Gül baba táncos jeleneteit is köszönhettük.

„A bemutatóra május 12-én kerül sor, az előadást ezt követően május folyamán a következő időpontokban tűzzük műsorra: május 13., szombat 17:00 óra (a Holnap Után Fesztivál keretében), május 14., vasárnap 19:00 óra, május 19., péntek 17:00 óra, május 20., szombat 17:00 óra, május 23., kedd 17:00 óra. Jegyek kaphatók a jegypénztárban, illetve a szokott webhelyen, a https://szigligeti.biletmaster.ro/ oldalon” – írják közleményükben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?