Csillogó sokszínűség címmel konferenciát szerveznek Váradon a szecesszió világnapján

Szecessziósmúzeum-bejárás, irodalomtörténeti csemegék és a vidékünkön elterjedt négy szecessziós építészeti irányzat bemutatása is szerepel a szecesszió világnapjára szervezett nagyváradi konferencián.

A Kolozsvári Magyar Főkonzulátus, a Vendégoktatók a Magyar Kultúráért, a nagyváradi Art Nouveau Múzeum, valamint az Újvárad folyóirat kiadója, a Holnap Kulturális Egyesület a szecesszió világnapján, június 10-én, csütörtökön 12 órától konferenciát szervez a nagyváradi Darvas–La Roche házban .

A nagyváradi szecessziós múzeum egyik helyisége | Fotó: Darvas-La Roche Ház Facebook-oldala

A magyarországi kezdeményezésre létrejött világnapon Bálint Imre, a Szecessziós Magazin szerkesztője áttekintést nyújt a világnap születéséről, Nagyvárad gazdasági és szellemi életéről az előző századfordulón, a szecessziós építészet négy fő irányáról ezen a földrajzi területen, valamint a nagyváradi szecessziós épületekről. Dr. Boka László irodalomtörténész a szecessziós korszak irodalmáról tart előadást.

Angela Lupșea, a Bihar megyei Műemlékvédő Alapítvány ügyvezető igazgatója bemutatja a Glass Nouveau időszakos tükörkiállítást. A rendezvényt Mile Lajos kolozsvári magyar főkonzul nyitja meg.

A tervezett program: 12–13 óra – Megnyitó, a kiállítás megnyitója; 13–14 óra – A Darvas–La Roche-házban kialakított Art Nouveau Múzeum megtekintése; 14–15 óra – Bálint Imre előadása; 15–15,15 óra – szünet; 15,15–16,00 – Dr. Boka László irodalomtörténész előadása.

A rendezvényre a belépés ingyenes. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Az eseményt online is közvetítik, az élő adás a rendezvény idején itt érhető majd el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?