A magyar építészet napjává nyilvánították Kós Károly születésnapját

A magyar országgyűlés a magyar építészeti hagyomány előtt tisztelegve december 16-át, Kós Károly születésének napját a magyar építészet napjává nyilvánította.  

„Első alkalommal Kós Károly születésének 140. évfordulóján, 2023. december 16-án ünnepeljük a magyar építészet napját! A 20. század talán legnagyobb erdélyi építésze templomok, iskolák, kúriák, házak sokaságát hagyta az utókorra, ám eközben az egyik legfontosabb szereplője volt az erdélyi magyar közösség újjáépítésének, következetes képviselője a transzilván gondolatnak. A magyar országgyűlés szerdai döntése méltó módon tiszteleg munkássága előtt, amit az is jelez, hogy Lázár János miniszter kezdeményezését valamennyi párt támogatta" - írta a döntés kapcsán Facebook bejegyzésébe Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Kós Károly munkássága előtt tisztelegtek Fotó: Kelemen Hunor Facebook oldala

A magyar parlament szerdán a magyar építészeti hagyomány előtt tisztelegve december 16-át, kóz Károly születésének napját a magyar építészet napjává nyilvánította. Az erről szóló határozati javaslatot Lázár János fideszes országgyűlési képviselő - építési és beruházási miniszter - nyújtotta be, és a képviselők 184 igen szavazattal, egyhangúlag fogadták el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?