Változatos programok a család apraja-nagyjának a kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Az idei Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten első alkalommal jelenik meg egy külön programpont, amelynek középpontjában a család áll. A június 8-11. között zajló könyvünnepen neves szerzők, szakértők érkeznek a kincses városba.

Ebben a felgyorsult, kütyük uralta világban a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét szervezői fontosnak tartják azt, hogy kapaszkodókat próbáljanak nyújtani a szülőknek. Éppen ezért a Család szekcióban mindenki megtalálja az őt érintő témakört annak függvényében, hogy pici babát, kisgyereket, vagy éppen kamaszt nevel.

Vida Ágnes babapszichológus az ünnepi könyvhét egyik kiemelt meghívottja, aki Pozitív nevelés, avagy erőszakmentes, az önbizalmat támogató, kapcsolatra építő nevelési módszerek című előadásával érkezik Kolozsvárra. Vida Ágnes a Forbes szerint az 50 legbefolyásosabb magyar nő egyike, a havi 250 000 olvasóval büszkélkedő Kismamablog.hu szerzője, a Facebookon 360 ezren követik az írásait nap mint nap. A Babapszichológia és az Anyapszichológia című könyvek szerzője. Blogja a HVG Goldenblog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet, Anyapszichológia című könyve pedig 2014-ben az Év Ismeretterjesztő Könyve lett. Vida Ágnes előadását június 10-én, szombaton 11 órától lehet meghallgatni a Bánffy-palota udvarán.

Az élettörténetek szerepe az érzelmi intelligencia fejlesztésében – erről a témáról dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner, egyetemi oktató tart lebilincselő előadást Vitus Bulbuk Emese kolozsvári pszichológus társaságában a kisgyerekes szülőknek. Az érdekfeszítő beszélgetésre június 8-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Bánffy-palota Tonitza termében. Kádár Annamária a mesepszichológia szakértője, könyvei minden életszakaszban segítséget, kapaszkodót nyújtanak.

A tinik és a TikTok címmel Klausz Melinda közösségi média szakértő beszélget Botházi Máriával, akik várnak minden olyan diákot, aki szeretné megtudni, miként lehet biztonságosan használni a közösségi médiafelületeket, hogyan védhetjük meg magunkat a digitális csalások, like- és adatlap-lopások, internetfüggőség, internetes zaklatások ellen. A beszélgetés június 9-én, pénteken 14 órától lesz a Bánffy-palota Tonitza termében.

Megosztok, tehát vagyok! – a tinik után a felnőttek is eligazítást kaphatnak a közösségi média világáról. Június 11-én, szombaton délután 17 órától szintén Klausz Melinda és Botházi Mária várja azokat a felnőtteket, szülőket, akik szeretnék megérteni, miért ragaszkodnak a mostani fiatalok a közösségimédia-felületekhez, mit és mire használnak.

Az idei könyvhéten debütáló „Család” szekció programjába tehát igyekeztek mindazokat a témákat és szakértőket felsorakoztatni, akik meghatározóak, és tudásukkal, tapasztalatukkal és természetesen könyveikkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdélyi magyar családok életminősége javuljon, ismereteik köre táguljon.

A részletes programot a www.unnepikonyvhet.ro honlapon vagy a könyvvásár Facebook-oldalán lehet böngészni.

(Nyitókép: Kolozsvári Ünnepi Könyvhét)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?