Új előadótérrel bővül a temesvári magyar színház

Gazdát cserél a temesvári Művész-mozi: június 15. után a Csiky Gergely Állami Magyar Színház rendelkezik a helyszínnel.

Péntek délután öt órakor, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 65. évfordulójának szentelt rendezvénysorozat megnyitója előtt írja alá Temesvár polgármestere, dr. prof. Nicolae Robu és a színház igazgatója, Balázs Attila azt a megállapodást, melynek értelmében a régi, józsefvárosi Művész-mozi és nyári kert a Csiky Gergely Állami Magyar Színház tulajdonába kerül.Így az Alba Iulia utcai Nagytermen és Stúdión kívül újabb játszóhellyel bővül a színház előadó tereinek száma. A színház vezetőségének feltett szándéka, hogy az újonnan megszerzett tér ne csak színházi előadások befogadására legyen alkalmas, de vetítéseknek, kortárs művészeti tevékenységeknek és egyéb közösségi, oktatási programoknak is helyet adjon, áll a színház közleményében.A józsefvárosi Văcărescu utca 18. szám alatti  ingatlan felújításának, berendezésének és technikai felszerelésének költségeit a Temesvári Polgármesteri Hivatal vállalta magára, a színház pedig külhoni, többségében magyar állami támogatásokból igyekszik részt vállalni a felújításokkal járó kiadások fedezéséből. A munkálatok megkezdését a 2018/2019-es évadra tervezik.

Új Művész-mozit hoz létre az önkormányzat

A volt Studio mozi épülete vagy a volt Timiş mozi épülete új művész-mozinak ad majd otthont Temesváron. Néhány nappal ezelőtt írtak alá együttműködési nyilatkozatot a temesvári polgármesteri hivatal, a Romániai Francia Intézet, a Groupama cég és a mozi létrehozásában érdekelt civil szervezetek képviselői, számolt be a Nyugati Jelen.

Az Europa Cinemas hálózathoz csatlakozó mozi létrehozása a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 program része. A műsoron európai és hazai szerzői filmek szerepelnek majd.

A temesvári városvezetés nyolc kihasználatlan, rossz állapotban lévő mozit vett át 2017 végén a RADEF filmforgalmazó vállalattól.

Kapcsolódók

Kimaradt?