Eszenyi Enikő rendezését mutatják be Kolozsváron

Májusban a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a budapesti Vígszínház közti éves előadáscsere keretében Eszenyi Enikő, a magyarországi intézmény igazgatójának Találkozás című rendezését is bemutatják Kolozsváron. 

A Találkozás című Nádas Péter dráma alapján készült előadás május 30-án, szerdán este 8 órától kezdődik a kolozsvári színház nagytermében.A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le. A két főszereplő találkozásának célja azonban nemcsak a múlt önkínzó felidézése, a tragédia újraélése, hanem a feloldozás és a megbékélés gesztusa is. Az előadás főszerepeit Börcsök Enikő és Király Dániel játssza. Zeneszerző: Vidovszky László. A díszlet Antal Csaba, a jelmezek Bianca Imelda Jeremias munkái, dramaturg: Perczel Enikő, olvasható a színház közleményében.

Nádas Péter a Találkozás című drámáját 1979-ben írta, ősbemutatója 1985-ben volt a Pesti Színházban. Nádas hangja és írói stílusa utánozhatatlan, egyedülálló a magyar drámairodalomban.

Eszenyi Enikő 1991-ben kezdett rendezni. Első bemutatójára a Budapesti Kamaraszínházban került sor, ahol Büchner Leonce és Lénáját állította színpadra, mely hét díjat nyert az 1991-es Országos Színházi Találkozón – köztük a legjobb rendezésért járó elismerést is. Külföldi munkái mellett rendszeresen rendez Budapesten a Vígszínházban, illetve a Pesti Színházban. A klasszikus drámairodalom remekművei mellett kortárs drámákat és zenés műveket egyaránt rendez. Munkásságát nemcsak szakmai díjakkal és elismerésekkel, de több állami kitüntetéssel is jutalmazták.

Jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online.

Kapcsolódók

Kimaradt?