UNITER: a legjobb színésznőnek jelölték Kézdi Imolát

kezdiimolaKözzétette jelöléseit kedden az idei UNITER-gála díjaira a Román Színházszövetség. Hosszú évek óta ez az első alkalom, hogy a legjobb előadás és a legjobb rendező kategóriában egyetlen magyar társulatot és magyar rendezőt sem jelöltek.

A tavalyi év legjobb női főszerepéért járó UNITER-díjra jelölték viszont Kézdi Imolát, a Kolozsvári Magyar Állami Színház művészét a Hedda Gabler című Ibsen-dráma címszerepéért. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjért versenghet a kolozsvári társulat másik színésznője, Györgyjakab Enikő, a legjobb férfi mellékszereplői címre pedig Hatházi Andrást jelölték, minkettőjüket a Hedda Gablerben nyújtott alakításért.

 Bányai Kelemen Barna, a marosvásárhelyi Tompa Miklós társulat tagja a legjobb férfi mellékszereplő címet nyerheti el a Bányavakság című, Sebestyén Aba-rendezte produkció Florin szerepéért.

A május 13-ára tervezett UNITER-gálán a hagyományokhoz híven életműdíjakat és különdíjakat is osztanak. A legjobb színházi zeneszerzőnek járó különdíjat idén Cári Tibor székelyudvarhelyi származású zeneszerző kapja.

Kimaradt?