Sepsiszentgyörgyön házhoz megy a kultúra

Sepsiszentgyörgyön idén is folytatják a tavalyi, sikeres kezdeményezést, miszerint lakónegyedekbe visznek köztéri, ingyenes, kulturális eseményeket, így azokhoz is eljut a művészet, akik ritkán jutnak el előadásokra, kulturális rendezvényekre.

Mint arról beszámoltunk, tavaly tűzzsonglőrök és utcazenészek keresték fel a háromszéki megyeszékhely tömbháznegyedeit, kulturális ízelítőt nyújtva nagyszámú városlakónak. Sepsiszentgyörgyön korábban is volt már arra példa, hogy a helyi művészek zenéltek buszon, üzletekben és intézményekben is, vagy színházat vittek a közösségi terekre.

A Kónya Ádám Művelődési Ház idén is folytatja a „Kultúra házhoz jön” programot, melynek első állomása április 13-án, pénteken délután 16 órakor a Szemerja negyedi Sajtó utcai Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság és a Járóbeteg rendelő melletti játszótér lesz. Ezúttal a budapesti, kuriózumnak számító Four Bones Quartet ad koncertet.

A zenekar igazi különlegességnek számít, hiszen négy harsonát szólaltatnak meg, repertoárjukban a klasszikustól, a jazz-sztenderdeken át a kortárs stílusig minden megtalálható. A sepsiszentgyörgyi lakónegyedi koncerten könnyűzenét, tangót és swinget játsszanak.

Kimaradt?