Felméri Cecília ismét versenyben a Gopo díjért

elceciFelméri Cecília legújabb kisjátékfilmje, a Boldogságpasztilla (Pastila fericirii) bekerült a legjobb kisjátékfilmnek járó Gopo díjért vívott küzdelem élmezőnyébe – adja hírül az Erdélyi Magyar Fimszövetség honlapja. A 12 perces alkotás (producer Sorin Botoșeneanu, gyártó UNATC – Bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetem) már besöpört egy elismerést: a bukaresti Cinemaiubit Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2012) elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A Boldogságpasztillában olyan ismert román színészeket láthat viszont a néző, mint Adrian Titieni, Oana Ioachim, Tania Popa, Adina Cristescu, Virgil Aioanei vagy Dana Voicu.

Felméri Cecília immár harmadszor versenyez a legjobb kisjátékfilm Gopo díjáért. Korábban a Kakukk (2009), illetve a Mátyás, Mátyás! (2011) című filmjeit válogatták be a jelöltek közé.

Boldogságpasztilla (Pastila fericirii)boldogsagpasztilla

Bosszú. Olyan jólesik. De mindennek ára van…

Rendező: Felméri Cecília
Forgatókönyv: Felméri Cecília ötlete alapján, Felméri Cecília és Ruxandra Ioanid
Operatőr: Vlad Lomnășan
Díszlet: Andrada Chiriac, Ruxandra Ioanid
Vágó: Eugen Kelemen
Hang: Eugen Kelemen, Alexandru Dumitru
Gyártásvezető: Natalia Gurău
Producer: Sorin Botoșeneanu
Vezetőtanár: Radu Gabrea
Partner: Argo Audiovizuális Egyesület

A 2013-as Gopo-díj rövidfilmes kategóriájának további jelöltjei: Nicolae Constantin Tănase Blu (2012), Adrian Sitaru Chefu’ (2011), Dorian Boguță De azi înainte (2012), valamint Radu Potcoavă Tatăl meu e cel mai tare (2012) című filmje.

A gálaünnepséget március 25-én tartják a bukaresti Nemzeti Operaházban, élőben közvetíti a ProCinema tévéadó, valamint online nézhető lesz awww.premiilegopo.ro, illetve a www.voyo.ro oldalon.

Kimaradt?