Vér fog folyni! – ígérik a fesztiválszervezők

A Nosferatu és a Kill List című alkotásokat is vetíteni fogják a Telehold Horror és Fantasztikus film Fesztiválján, amelyet a Szeben megyei Berethalom településen szerveznek augusztus 16-a és 19-e között.

A Kill List a tavalyi év brit filmtermésének egyik legsikeresebb produkciója. Ben Wheatley második nagyjátékfilmje egy bérgyilkosról szól, aki, egy évvel a legutóbbi, sikertelen küldetése után újabb « munkát » vállal el – ezúttal azonban a feladat a sötét erők felé tereli, ahonnan nincs visszaút. A filmet megjelenése óta már beválogatták torontói, vancouveri, stockholmi, retterdami, helsinki fesztiválokra, és az avatottak szerint kihagyhatatlan a horrorfilm kedvelőinek.

A fesztivál másik ígéretes programpontja F.W. Murnau 1922-ben rendezett Nosferatu című mozija, amelyet a TIFF által újra divatba hozott élőzenés aláfestéssel nézhet meg a közönség. A műfaj nagy klasszikusa 90 év távlatából is képes a hátborzongatásra, a horrofilmek evolúciójára gyakorolt kétségtelen hatása pedig alapművé teszi. A zenei aláfestést az Einuiea kvartett szolgáltatja majd.

A fesztivál teljes programját rövidesen ismertetik a szervezők, addig is lehet tanulmányozni a honlapjukat: http://www.lunaplinafestival.ro

Kimaradt?