Két erdélyire is lehet szavazni a Playboy Man of the Year versenyén

Erdélybe is különleges izgalmat hoz március végéig a Playboy. A Man of the Year versenyen idén a marosvásárhelyi Dragomán György íróra és a sepsiszentgyörgyi Dezső Bence youtuberre is lehet szavazni.

Alkotókra és az év „berobbanóira” is lehet szavaznia a Playboy idei Man of the Year versenyén, amely vélhetően többeknek meglepetéssel is szolgál javaslataival. Előbbiben azzal, hogy a marosvásárhelyi Dragomán György íróra is szavazhatunk. A februárban ötödik alkalommal indult Playboy Man of the Year versennyel a magazin célja, „hogy olyan példaképeket mutasson be, akik saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és sikereikkel másokat is inspirálnak”. Amint azt az amerikai erotikus életmódmagazin vonatkozó közleményében bejelentette: idén két új kategóriával bővítette a mezőnyt, így az Előadóművész, Sportolók, YouTuberek és a leginspirálóbb hölgyek által képviselt Múzsa kategóriák mellett az Alkotókra és a tavalyi év legnagyobb Berobbanóira is voksolhatunk. 

A fekete-fehér arcképekkel bemutatkozó jelöltek közz az Alkotók kategóriában Dragomán György író mellett Nánási Pál fotós, Tábori-Simon José tervezőgrafikus művész, Krausz Gábor séf, valamint Mundruczó Kornél rendező kapott helyet.

„Hát nem tudom, én azt hiszem, Fucsovics Márton alkalmasabb erre a feladatra”  – reagált hírre Facebookján az író. - Persze mit lehessen tudni, ahogy Anna (Szerk.megj.: felesége, Szabó T. Anna kolozsvári költő-író-műfordító) azt oly találón megverselte:

"A férfi, ha negyven, még győzi erővel,
a férfi, ha negyven, a csúcsra kiáll,
a férfi, ha negyven, még jól bír a nővel, 
még fess, ha nem alszik, és friss, ha piál."

Amint azt Dragomán Györgyről nemrég megírtuk, feleségével az idén májusban szervezendő Csíkszeredai Könyvvásár díszvendégei lesznek. Amit még a Könyves Magazin 2015/1. számából megtudhatunk róla: ugyan alkotói szobájában egy különleges „csodafotelben” ír, fetámaszott lábakkal és mintegy hátradőlve tartván leptopját, a szobájában súlyzó és fitneszlabda is van. „Igyekszem mindig mozogni, amikor felállok a székből, mert brutálisan sokat ülök, és ez életveszélyes. Amúgy meg heti háromszor kell rendesen súlyzózni” – mondta erről akkor a lapnak. A falnak oldalt támasztott képeknek pedig csíkszeredai „eredete” van: két Részegh Botond-képet láthatunk, lévén a csíkszeredai festővel együtt készítettek akkoriban egy közös, Erőtánc címmel a csíkszeredai Bookart Kiadónál megjelent könyvet, és annak kapcsán kapta őket.

Ugyan a versenyről szóló közlemény ezt nem említi, de ha kedvet kapnánk a szavazáshoz, jó tudnunk, hogy a jelöltek nem közvetlen egymással versenyeznek, hanem egy-egy kategórián belül kell bejelölnünk a kedvenceinket, tehát Dragománt és a sepsiszentgyörgyi Dezső Bence ifjú videologgert is nyugodt szívvel bejelölhetjük. A szavazóknak egyébként saját facebook-fiókukkal kell belépniük a játékhoz, és a szervezők 15 nyereménycsomagot is kisorsolnak közöttük a verseny végeztével.

Visszatérő kategória a versenyben a tavaly debütált YouTuberek, ahol idén Nessaj, Török Ábel, Dezső Bence, Henry Kettner és Kovács Zsolt között dől el majd a verseny. A sepsiszentgyörgyi születésű vloggert egyébként Csíkszeredában még a verseny lezárulta előtt megismerhetik az érdeklődők. A YouTube videómegosztón több mint 350 000 feliratkozóval rendelkező YouTuber ugyanis a Sapientia csíkszeredai karának Légy egy napra egyetemista! rendezvénye meghívottjaként fog beszélni március 9-10-én a karrierjéről, és arról, hogy hogyan is került be Magyarország legismertebb youtuberei közé. 

Kimaradt?