Ismét közös drámapályázatot hirdet a székelyudvarhelyi és a nagyváradi színház

Negyedik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat IV. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

A Debüt-kategóriában pályázhat bármely magánszemély, aki magyar nyelven írt drámá(ka)t nyújt be, amelyek még nem jelentek meg sem nyomtatásban, sem előadás formájában, hivatalos, professzionális keretek között. Amennyiben a legjobb művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, azt a 2018/19-as vagy az azt követő évadban színre viszi. Ugyanakkor a kiírók vállalják a szöveg kiadását a mű eredeti nyelvén.A drámaÍRÓ kategóriában olyan magánszemélyek magyar nyelven írt drámáit várják, akiknek már jelentek meg művei, illetve mutatták be műveit. Fontos azonban, hogy a pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen. Tematikai és műfaji megkötés itt sincs.

A dramAUTOR szekcióban román anyanyelvű szerzők román nyelvű műveit várják.

A legjobb pályamunkák díja 1000 euró. A pályaműveket 2018. április 30–ig várják a szervezők az office@szinhaz.ro e-mail címre. A pályázat jeligés, a beküldéssel kapcsolatos információk és a pontos pályázati feltételek a Szigligeti Színház internetes oldalán találhatóak. Eredményhirdetés 2018 szeptemberében, a dráMA X. Kortárs Színházi Találkozón lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?