Bemutatták az új Star Warst Hollywoodban

Bemutatták az új Csillagok háborúja filmet Hollywoodban. A nyolcadik epizód világpremierjét a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban rendezték meg több száz birodalmi rohamosztagos és droid részvételével.

A bemutatón végigvonultak a vörös szőnyegen a filmsorozat legnagyobb csillagai: Luke Skywalker és C-3PO is. Az előrejelzések szerint várhatóan a bevételi listák élére ugrik majd ez az epizód is. Mindenesetre a nyitóhétvégére 200 millió dolláros bevételt várnak Amerikában.

Egy zászlóalj rohamosztagos, egy seregnyi Boba Fett és egy életnagyságú birodalmi lépegető fogadta szombaton a hollywoodi Shrine Auditoriumba érkező színészeket és újságírókat. Először mutatták be ugyanis a Csillagok háborúja legújabb epizódját: Az utolsó Jediket. C-3PO és az új film legkisebb csillaga, BB9E is tiszteletét tette a filmszínházban.

Bár ezen az estén minden a messzi-messzi galaxisról szólt, az újságírók többségét nem a jedi rend végnapjai, vagy a sötét erő újraéledése érdekelte. Sokkal inkább arra voltak kiváncsiak, hogy a sztároknak mi a véleménye a Hollywoodon végigsöprő zaklatási hullámról. A Luke Skywalkert alakító, cinikusságáról híres Mark Hamill a helyzetnek megfelelően próbált meg válaszolni.

„Amikor először olvastam a Csillagok háborúját, azt gondoltam: ez a hercegnő aztán nem egy törékeny virágszál. Először panaszkodik az űrhajónk, majd a tervünk miatt, aztán megaragadja sugárvetőnket, elkezd lövöldözni és parancsolgat. Azt mondom: bárcsak több nő lenne vezető” – mondta Mark Hamill, majd nevetésben tört ki.

Az új trilógia női csillaga, a Rey szerepét alakító Daisy Ridley úgy fogalmazott: az új rész, hasonlóan az előző trilógiához, egyfajta egyensúlyt teremt a Csillagok háborúja univerzumában. Bemutatja ugyanis azt, hogy háborúban nincsenek nyertesek.

Kapcsolódók

Kimaradt?