Rúzsa Magdi képviselte Magyarországot az MTV-gálán

Idén Londonban tartották az MTV European Music Awards díjátadót. A gála legnagyobb nyertese Shawn Mendes volt, a U2 életműdíjat kapott, és többek között fellépett a The Killers, Kesha, Clean Bandit, Rita Ora és Eminem is. A legjobb magyar előadó Rúzsa Magdi lett, amit egy korábbi közönségszavazás döntött el. 

Az est házigazdája a fehér köntösbe és törölközőbe csavart Rita Ora volt. Fotó:  Dave J Hogan/Getty Images Hungary

Shawn Mendest öt kategóriában jelölték, ebből hármat meg is nyert, a There's Holding Me Back lett az év legjobb dala. A fiatal énekes a gálán fel is lépett, kísérője pedig a nagymamája volt – emlékeztet az Index

A díjátadó egyik érdekessége, hogy Eminem úgy lett a legjobb hip hop előadó, hogy három éve nem jelent meg új lemeze, valamint David Guetta videóüzenetben köszönte meg a legjobb elektronikus előadónak járó díjat, miközben részt vett a gálán, és Charli XCX-szel közösen fel is lépett. 

Legjobb dal: Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
Legjobb Hip Hop: Eminem
Legjobb videó: Kendrick Lamar - HUMBLE
Legjobb alternatív előadó: Thirty Seconds To Mars
Legjobb pop előadó: Camila Cabello
Legjobb elektronikus előadó: David Guetta
Legjobb rock: Coldplay
Legjobb új előadó: Dua Lipa
Legjobb élő: Ed Sheeran
Legjobb előadó: Shawn Mendes
Globális ikon: U2
Legjobb imidzs: ZAYN  
Legjobb rajongók: Shawn Mendes
A nyertesek teljes listája itt olvasható. 

Jövőre Spanyolországban, Bilbaóban rendezik meg az EMA-t, az idei gálán az is kiderült, hogy Kendrick Lamar lesz az egyik fellépő, aki videóüzenetben vette át a díját, és megígérte, hogy jövőre kárpótolja a közönséget azért, mert az idén nem tudott ott lenni.

Rúzsa Magdolna a legjobb magyar előadó

Körülbelül egy hónapig szavazhattak a magyar rajongók az ország legjobb előadójára, Rúzsa Magdi Tóth Gabit, Freddiet, Pápai Jocit és Kowalsky meg a Vegát győzte le. Az elismerés a londoni gálán való részvétellel is járt. 

„Nagyon hálás vagyok a rajongóknak, hogy bizalmat szavaztak nekem! Már az is nagy dolog egy előadó életében, hogy jelölték az MTV EMA-re, díjazottként pedig óriási élmény lesz, hogy élőben láthatom a gálát és világsztárokkal találkozhatok” – nyilatkozta a hónap eleji eredményhirdetéskor. Ugyanekkor azt is elárulta, hogy a legszívesebben a U2 zenekarral találkozna a legszívesebben.

 

#ruzsamagdi #mtvema2017 #redcarpet #londonisopen

A post shared by MTV News Hungary (@mtvnewshungary) on

 

Kapcsolódók

Kimaradt?