Saját szerzésű musicallel turnézik a sepsiszentgyörgyi román társulat

Kedden este hét órától a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház a Rá, az oroszlán című előadásával vendégszerepel a Csíki Játékszínben. A musicalre a belépés ingyenes, helyjegyek a színház jegypénztárából igényelhetők, közölték a szervezők.

A Șpraiț Egyesület és az Andrei Mureșanu Színház partnerségében megvalósuló előadás látható lesz Székelyudvarhelyen, Brăila-n, Galacon, Piatra Neamț-on, Sucsáván, Ploiești-en, Bukarestben és Bákóban is a Nemzeti Kulturális Alap lgazgatósága és a különböző helyi partnerintézmények támogatásával.A történet a Mondolundi cirkuszról szól, amely első látásra csepűrágókat, idomított állatokat, illúziókat, látványos megjelenéseket és eltűnéseket jelent és a társulat sztárját, a Szörnyű Rát, az oroszlánt, aki acél mellvértben tér ki a golyók elől. Közelebbről nézve, a Mondolundi világa barátságokról és ellenségeskedésekről szól, frusztrációkról és depresszióról, szenvedélyekről, mint a kártyaszenvedély vagy az alkohol, nosztalgiákról és illuziókról, olvasható a fiatal alkotópáros, Marius Popa zeneszerző és Cezar Ghioca rendező, szövegkönyvíró jegyezte előadás leírásában.

Az előadás fordulópontja az, amikor Rá, megunja a tapsokat és a golyókat, nem akar többé kimenni a porondra. A cirkuszigazgató lányának, Cabiria-nak (Paula Rotar) segítségével megpróbálja elhagyni a cirkusz világát, és azt “a halált, melyet nem hal meg”, de az állatszelidítő dühe és puskája mellett, a társulat tagjaival is szembe kell néznie. Közben Cabiria, aki édesanyja emlékei (Kovács Dalma) és saját beteljesítetlen álmai között vergődik egy szökési tervet gondol ki. Humoros pillanatokkal lazítva a feszültség fokozódik az előadás során a váratlan tetőpontig.Az előadásban a társulat tagjai mellett – Ciprian Teodorescu (Rá), Sebastian Marina (Mister K), Paula Rotar (Cabiria), Mirela Bucur (Iagoneril), Dalma Kovács (Cabiria édesanyja), Elena Popa (Momo), Sergiu Aliuș (Macarilio), Claudia Ardelean (Tiramiso), Mona Codreanu (Didina), Costi Apostol (Fofi) és Liviu Popa (Kika) – Kovács Dalma és Ciprian Teodorescu énekesek is fellépnek.

Bakó Zsigmond fényei igazi cirkuszi hangulatot teremtenek, melyet megerősít Gabi Pindici hangszerelése, Luiza Zan zenei szerkesztése, Elena du Solei ruhái, Raluca Alexandrescu díszlete, Beteg Zsuzsa sminkjei, illetve Bordás Attila koreográfiája. 

Kapcsolódók

Kimaradt?