Kezdődik a jegyárusítás a pulzArtra

Hétfőtől kezdődik a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál előadásaira szóló jegyek árusítása a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában.

A négy napos fesztiválon hat produkcióra lehet belépőt váltani, a jegyek ára idén 7 és 30 lej között mozog, a diákigazolványt, nyugdíjszelvényt felmutató nézők kedvezményben részesülnek.

A The Ugly Duckling árnyjátékra a belépő kedvezményesen 7 lej, teljes árú jegy 10 lej. A lengyel Janek Turkowski Margarete című produkciójára, az Ernelláék Farkaséknál című színházi előadásra  a kedvezményes jegy 10 lej, teljes árú jegy 20 lej. A Margarete egy rejtélyes történetet göngyölít fel, amely 2008-ban került napvilágra. Ekkor talált Janek Turkowski 64 darab 8mm-es filmtekercset, amelyek mindegyikén egy Kelet-Németországban élő nő látható, bizonyos Margarete Ruhbe. A tekercsek alapján Janek Turkowski rekonstruálta a nő életét, és ezt nézhetjük meg mi a pulzArton a Lábas Házban.

A brit Mammal Hands, Lulu James és a hazai Générique, a japán Tokyo Sound Land koncertjeire kedvezményes belépő 12 lejbe, a teljes árú jegy 25 lejbe kerül. A francia Adrien M & Claire B: Hakanaï című táncos produkcióra 15, illetve 30 lejes jegyet lehet váltani. A Mammal Hands este 8-tól lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében. A zenekar zenei alapjait nyilvánvalóan a kortárs jazz határozza meg, de az iszlám ezoterikus igazságait kutató szufi muzsikából, a törzsi Afrika sámánrituáléinak dallamvilágából és a Kelet-európai népzenéből is gyakran merítenek ihletet. Jegyárak: 25 (egész) és 12 (kedvezményes) lej.

Péntekn este 7-től és 9-től Adrien M & Claire B-től Hakanaï című 40 perces haiku tánc performanszot láthatjuk a Tamási Áron Színház nagytermében. Az előadás díszlete, a játéktér maga egy digitális installáció, ebben és ezzel kölcsönhatásra lépve épül fel a szóló koreográfia-performansz. Jegyárak: 30 (egész), 15 (kezdvezményes) lej. Jó is, hogy a Hakanaï-ból két előadás lesz, ugyanis este 7-től az Andrei Muresanu Színház évadnyitó bemutatójára kerül sor, OMG (Genetikalilag Módosított Organizmusok) címmel Ioana Păun rendezésében. A jegyek értékesítésével a TAM foglalkozik.

Szintén pénteken kezdődnek a filmvetítések is, délután 6.30-tól Hajdu Szabolcs Ernellák Farkaséknál című nagydíjas produkcióját láthatjuk a Művész moziban. Az idei pulzArton majd’ minden este bulikkal zárnak, illetve kezdenekúj napot, például péntek éjjel 1-től Kimyan Law kongói származású osztrák DJ zenél a Tein Teaházban. A szakmabéliek szerint Kimyan erénye, hogy DJ-ként nem egyfajta mérnöki, kiszámítható precizitással, hanem művészi kíváncsisággal közelít a zenéhez.

Szombat délelőtt a családoké, remek ürügy a gyermek, hogy megnézzük a Finger & Thumb Theatre A rút kiskacsa című árnyjátékát a Kamarateremben délben 12 órától és délután 6 órától. Ugyanez az előadás, ugyanezekben az órákban megtekinthető vasárnap is. Az árnyjáték távol-keletről származó ősi művészetét Drew Colby új dimenziókba tereli: elképesztő árnyék-univerzumot hoz létre kézmozdulataival és hétköznapi tárgyak kreatív felhasználásával, mindeközben közönségét humorral, határtalan fantáziavilággal bűvöli el. Jegyárak: 10 (egész), 7 (kedvezményes) lej.

Vasárnap A rút kiskacsa és az Ernelláék Farkaséknál van programon a belépős események közül, illetve az 5. pulzArt nagy zárókoncertje, a Tokyo Sound Land. A 3 leghíresebb japán zenei producerből álló banda új felállásban érkezik Sepsiszentgyörgyre, Ametsub és Anchorsong képviselik a Tokyo Sound Land-et, mindketten egy különálló produkcióval, ám Anchorsong fellépése egy helyi zenészekből álló quartet részvételével válik teljessé. A String Quartet zenészei: Bocsárdi Magor, Kónya Ütő Bence, Lőrinczi Zsolt és Daniel Ardelean. A Tokyo Sound Land belépője 25 (egész), 12 (kedvezményes) lej.

A fesztivál teljes programja elérhető a www.pulzart.ro honlapon. Idén is lehet online vásárolni jegyeket a www.biletmaster.ro honlapon. A Városi Kulturális Szervezőiroda nyitva tartása hétfőtől csütörtökig 9–16 óra között, pénteken 9–13 óra között, cím: Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?