Enyedi Ildikó is zsűriz a Velencei Filmfesztiválon

Közzétette a Velencei Filmfesztivál a fő versenyszekció zsűrijének összetételét, Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről Arany Medve-díjas rendezője is a döntéshozók között van, írja a Variety.

Mint korábban bejelentették, a zsűri elnöke Annette Bening négyszeres Oscar-jelölt színésznő lesz (American Beauty, The Kids Are All Right), az első nő 2006 óta, aki ezt a pozíciót betölti. A zsűri tagjai még Rebecca Hall angol színésznő (Permission), Edgar Wright angol rendező (Baby Driver), Anna Mouglalis francia színésznő (Coco Chanel), Michel Franco mexikói filmrendező (April’s Daughter), David Stratton ausztrál filmkritikus, Jasmine Trinca olasz színésznő és Yonfan hongkongi filmrendező és fotográfus.Utoljára 15 éve volt magyar tagja a Velencei Filmfesztivál zsűrijének: 2002-ben Kovács László operatőrt hívták meg, írja az Origo Filmklub.

Enyedi Ildikó versenyzőként is járt már az olasz filmfesztiválon, a Bűvös Vadász című filmje 1994-ben szerepelt a versenyprogramban.

A Berlinálén aratott siker után a magyar rendezőt az amerikai filmakadémia is tagjai közé választotta.

A 74. Velencei Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között szervezik meg, ebben az évben először lesz virtuális valóság versenyszekció is.

Kapcsolódók

Kimaradt?