Halmozta a rekordokat az 5. Electric Castle fesztivál

Minden eddiginél többen látogattak ki a Bonchidán megrendezett Electric Castle fesztivál idei kiadására - tájékoztatnak a szervezők közleményükben. Vasárnap, a fesztivál utolsó napján 41 ezren fordultak meg a változatos zenei kínálatot kínáló eseményen, szombaton 42 ezerre rúgott ez a szám, pénteken 32 ezerre, csütörtökön pedig 21 ezerre.

Kolozsvárról a látogatókat hatvan autóbusz szállította ki Bonchidára, és minden vonat, legyen az nemzetközi vagy személyvonat, amely áthaladt Bonchidán, megállt a település vasútállomásán. Az autóbuszok 300 utat tettek meg a négy nap alatt. A szervezők a fesztivál területén tett lépéseiket is lemérték, az a csapatag vitte a prímet, aki a négy nap alatt Kolozsvárról Nagyváradig jutott volna, ha nem a fesztiválon szaladgál.

Az EC idén 220 ezer négyzetméteres területen kapott helyet, a több éves esős tapasztalatok miatt a szervezők igyekeztek esőbiztossá tenni a helyszíneket. Ehhez többek között 200 tonna kavicsot szórtak le, 20 ezer gumijárólapot helyeztek el. A kommunikációt 25 kilométer UTP és optikai kábel biztosította.

A főszínpad idén még gigantikusabb és látványosabb volt: 600 négyzetméteres LED-képernyő ölelte körül a nézőket, csak a hanghoz szükséges felszerelést három teherautóval szállították el. A hangtechnika 500 ezer wattos terhelést is elbírt.

Az Electric Castle a hulladékra is odafigyelt: a fesztiválon termelt hulladék 85 százalékát sikerült szelektíven gyűjteni, ehhez pedig száz fős csapat dolgozott éjjel-nappal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?