Meglátogatta édesanyja máramarosi szülőfaluját Harvey Keitel

Édesanyja máramarosi szülőfaluját is meglátogatta csütörtökön Harvey Keitel amerikai színész romániai filmforgatása alkalmával, írja a Romania Insider.

Amint arról beszámoltunk, a Tarantino-filmekből és Paolo Sorrentino olasz rendező Ifjúságából ismert színész a See You Soon című film forgatására kolozsvári érkezett Romániába. 

Csütörtökön Harvey Keitel Kolozsvárról a máramarosi Leordina községbe látogatott, ahol az édesanyja 12 éves koráig élt. A helyiek hagyományos étellel és itallal fogadták a sztárt, sőt, a Pro Tv beszámolója szerint hagyományos viseletet is kapott ajándékba.A színész édesanyja szülőháza után a helyi zsidó temetőt is meglátogatta, ahol a felmenői nyugszanak. „Elképzeltem anyámat, amint Leordina utcáin sétál, utána pedig New Yorkban. Tisztán látom a kislányt, aki Leordinából New Yorkba költözött... Az apja vándorolt ki először, később kivitte magához a családot is” – idézte a színészt a Romania Insider.A leordinai hatóságok a község díszpolgárává avatták Harvey Keitelt, és ígéretet tettek arra, hogy felújítják és múzeummá alakítják édesanyja szülőházát.

Kapcsolódók

Kimaradt?