Mesterkurzus a jazz mesterétől

Tóth Viktor budapesti jazz-zenész tart workshopot Sepsiszentgyörgyön, a Kónya Ádám Művelődési Házban február 15-e és 17-e között.

A jelentkezők részt vehetnek egyéni órákon (a hallgató saját problémájára koncentrálva), improvizációs és zenekari gyakorlatokon, video és audio felvételek elemzésén.

Tóth Viktor segít majd a résztvevőknek kialakítani a fejlődéshez szükséges megfelelő hozzáállást, szó esik a jazz sajátosságairól és elméleti kérdéseiről (harmóniák, skálák, ritmusok, illetve ezek átültetése más zenei műfajokba), a dallamalkotásról, a zenei gondolkodás kitágításáról (társművészetek, inspiráció).

toth viktor

A szaxofonos Climbing With Mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el, 2011-ben pedig a Fidelio magyarországi szavazásán a 2010-es év jazz személyiségének választották meg. Azt vallja magáról: zenéjében az egyetemes harmóniával való egységre törekszik.

Olyan zenészekkel játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklyn (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmaként látja. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres.

A pénteken, 15-én 15 órától vasárnap 17-én 19 óráig zajló műhelymunka részvételi díja 120 lej.

Érdeklődni, jelentkezni február 10-éig lehet a 0742769628-as telefonszámon vagy az endrelazar@yahoo.com e-mail-en.

Kimaradt?